2013-12-19 20:04:07
Φωτογραφία για Ασφαλιστικά μέτρα και εξώδικο για την παράνομη κεραία
Σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκαταστήσει παράνομα κεραία σε... ταράτσα πολυκατοικίας και σε εξώδικο στην Πολεοδομία που ακόμη δεν την έχει «ξηλώσει» ως οφείλει, προσανατολίζεται η κοινότητα του 7ου δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου.Η κεραία έχει τοποθετηθεί παράνομα και καλυμμένη ώστε να μη φαίνεται, σε κτήριο γειτονικό του 7ου δημοτικού και 8ου νηπιαγωγείου με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να έχουν ξεσηκωθεί εδώ και καιρό ζητώντας την απομάκρυνσή της, αφού θεωρούν πως η ακτινοβολία βλάπτει την υγεία των παιδιών τους.

Το γεγονός της παράνομης εγκατάστασης της κεραίας έχει επιβεβαιωθεί και από την Πολεοδομία, η οποία έχει επιβάλλει πρόστιμο στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ενώ δεν έχει αδειοδοτηθεί η ηλεκτροδότηση της κεραίας αφού δεν υπάρχει άδεια εγκατάστασης.

Χθες, ο διευθυντής του σχολείου κ. Κτιστάκης και η πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολείου κα Σοφία Παπαδάκη, επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα Ρεθύμνου προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με το πώς μπορούν να κινηθούν βάσει του νομικού πλαισίου, καθώς και για την πορεία της προανάκρισης, μετά τις καταγγελίες που κατατέθηκαν.


Σύμφωνα με την κα Παπαδάκη, όπως ενημερώθηκαν, ο νόμος 2801/2000 αρθρ 5α, ορίζει ότι υπεύθυνη για το ξήλωμα της κεραίας υπεύθυνη είναι η Πολεοδομία εφόσον είναι παράνομα εγκατεστημένη.

Επιπλέον σύμφωνα με το νόμο μπορούν να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Έτσι η σχολική κοινότητα προσανατολίζεται να καταθέσει τα ασφαλιστικά μέτρα και να κάνει εξώδικο στην πολεοδομία για το γεγονός ότι δεν έχει κάνει καμία ενέργεια να κατεβάσει την κεραία.

Ζητούμενο βέβαια για τη σχολική κοινότητα δεν είναι να φύγει η κεραία από το συγκεκριμένο σημείο και να πάει λίγα μέτρα παρακάτω, αλλά όλοι αρμόδιοι ελεγκτικοί φορείς να μην επιτρέπουν την εγκατάσταση παράνομων κεραιών.
goodnet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ