2013-12-19 20:03:04
Φωτογραφία για Για όλο το 2014 θα ισχύσει το 13% ΦΠΑ στην εστίαση
Να παραμείνει ο ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% για άλλον ένα χρόνο, αντί να επιστρέψει από 1.1.2014 στο 23% όπως απαιτούσε η Τρόικα και ειδικά το ΔΝΤ, αποφάσισε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr αυτό θα ορίζει διάταξη που θα περιληφθεί σε κατεπείγον νομοσχέδιο, το οποίο θα καταθέσει απόψε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κύριος Γιάννης Στουρνάρας.

Η προαναγγελία της κίνησης αυτής έγινε επισήμως από τη Βουλή το μεσημέρι από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κύριο Χρήστο Σταϊκούρα, χωρίς όμως αυτός να υπεισέλθει στις λεπτομέρειες της ρύθμισης. Και τις προηγούμενες μέρες, άλλο κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών είχε κάνει λόγο για παράταση του μέτρου και μετά την 31.12.2013, οπότε τυπικά λήγει και θα έπρεπε να αυξηθεί ξανά σε 23%.

Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες πληροφορίες στην διάταξη θα αναγράφεται ως ημερομηνία λήξεως ισχύος του μέτρου η 31.12.2014, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως παρατείνεται για άλλον ένα χρόνο και όχι για πχ τρεις (για να μπορέσει να το επανδιαπραγμετευτεί τότε με την Τρόικα) ή εννέα μήνες (μέχρι να τελειώσει η τουριστική σαιζόν)
. Και αυτό παρά τα εμπόδια που θέτει η Τρόικα, αφού στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν πως τα έσοδα του α΄δεκαημέρου του Δεκεμβρίου δείχνουν ότι συνολικά το μέτρο πήγε καλύτερα από όσο φοβούνταν οι ελεγκτές.

Η μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 13% εφαρμόστηκε μετ’εμποδίων φέτος από την 1η Αυγούστου, αλλά αφού ουσιαστικά χάθηκε μεγάλο μέρος της τουριστικής σαιζόν. Κατά τον πρώτο καιρό υπήρξε και μεγάλη αναστάτωση με τις σχολαστικές εντολές που δόθηκαν και ήθελαν το ίδιο προϊόν να τιμολογείται με ΦΠΑ 13% όταν σερβίρεται εντός καταστήματος ή 23% εκτός καταστήματος.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ