2013-12-20 00:33:06
Φωτογραφία για «Νέες αγωγές της Coca Cola στους απεργούς»
Από το Γραφείο Τύπου

Η πολυεθνική Coca Cola «ξαναχτύπησε» λίγες μέρες πριν τις ημέρες των γιορτών των Χριστουγέννων. Με νέες αγωγές κατά δύο απεργών μελών του Σωματείου προσπαθεί να εκφοβίσει και να κατατρομοκρατήσει αυτούς και τις οικογένειές τους ζητώντας να σταματήσουν να ενημερώνουν με τα μεγάφωνα στα αυτοκίνητά τους το καταναλωτικό κοινό της Βόρειας Ελλάδας για τον αγώνα τους και το αίτημά τους να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.

Η Coca Cola απαιτεί να «καθαιρέσουν οι απολυμένοι απεργοί τη μεγαφωνική εγκατάσταση» από τις «οροφές των αυτοκινήτων τους» και να σταματήσουν να μεταδίδουν τα μηνύματά τους.

Η πολυεθνική απειλεί με το αίτημα της προς το δικαστήριο ότι σε περίπτωση μη συμμορφώσεως των απεργών προς τας υποδείξεις της «να υποχρεωθούν [αυτοί] στην καταβολή σε εμάς [σ.σ. προς την εταιρεία] χρηματικής ποινής ποσού τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης».


Και σαν να μην έφθανε αυτό κλιμακώνει την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των απεργών επιχειρώντας να ποινικοποιήσει πλήρως τον απεργιακό αγώνα, που διαρκεί πάνω από ογδόντα (80) μέρες, ζητώντας από το δικαστήριο «να απαγγελθεί, μετά την τελεσιδικία, κατά των εναγομένων, προσωπική κράτηση διαρκείας τριών (3) μηνών, ως μέσον αναγκαστικής εκτελέσεως του καταψηφιστικού σκέλους της εκδοθησομένης αποφάσεως».

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν απτόητοι τον αγώνα τους για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και καλούν την πολυεθνική εταιρεία να αναλάβει τις ευθύνες απέναντι στην εθνική οικονομία και το λαό της Βόρειας Ελλάδας.

Οι Έλληνες καταναλωτές έχουν και νου και γνώση και αντιλαμβάνονται για ποιους λόγους επιχειρεί η διεύθυνση της πολυεθνικής να πνίξει κάθε φωνή διαμαρτυρίας των απεργών του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ