2013-12-20 15:27:07
Φωτογραφία για Για τους κρατικούς πλειστηριασμούς, σε πρώτη κατοικία γιατί δεν μιλάτε; Το μεγάλο ψέμα για τις «κακές» Τράπεζες
Γράφει ο Απόστολος Καλαματιανός

Προκαλεί μεγάλη αποστροφή, η μάχη της κυβέρνησης απέναντι στις «κακές» τράπεζες όταν το ίδιο το κράτος χωρίς κανένα κριτήριο καθημερινά πετάει στο δρόμο και τη δυστυχία ή και τη φυλακή όσους δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν σε δυσβάσταχτα χαράτσια και φοροεπιδρομές. Καταδιώκονται και πλειστηριάζονται ανεξαιρέτως, από Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία, συνάνθρωποί μας. Χωρίς κανένα σχέδιο προστασίας.

Με αποτυχημένες ρυθμίσεις. Με γονατογραφήματα. Από πολιτικούς που ποτέ δεν εργάστηκαν. Που δεν ξέρουν τι θα πει ελεύθερη αγορά, βιοπάλη, αγώνας για επιβίωση. Από πολιτικούς που ζουν στη γυάλα της ευημερίας - διαχρονικά.

Τη στιγμή που το επιτελείο της καταστροφής εφευρίσκει διαρκώς τρόπους για να ικανοποιεί τις αιμοβόρες ορέξεις της Τρόικα και των δανειστών, συμπολίτες μας από τη μικρομεσαία τάξη, κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες καταστρέφονται υπό το βάρος της πολιτικής των αριθμών.


Αυτής της πολιτικής που έχει βγάλει στο δρόμο 1.5 εκατομμύριο ανέργους, έχει οδηγήσει στην αυτοκτονία χιλιάδες και έχει πάρει τα λεφτά από τις τσέπες των μεροκαματιάρηδων και βιοπαλαιστών ..και τα έχει κάνει πρωτογενές πλεόνασμα για να καυχιέται το πολιτικό τρίπτυχο Σαμαράς – Βενιζέλος – Στουρνάρας.

Οποία υποκρισία πως οι τράπεζες παίρνουν τα σπίτια, όταν ο πρώτος που λιθοβολεί τον πολίτη είναι το κρατικό σύστημα αφαίμαξης χρημάτων, περιουσιών και ψυχών.

Αφού αυτή η κυβέρνηση αποδείχθηκε ανίκανη να πατάξει το λαθρεμπόριο, και να ανοίξει τις λίστες Λαγκάρντ και ενώ κόβει το ρεύμα από τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, βγάζει το κοινωνικό της πρόσωπο με μία δήθεν κόντρα απέναντι στις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες, τη στιγμή που το υπουργείο οικονομικών εξαντλείται στη νομοθέτηση της ποινικής δίωξης των πάντων.

Το σχέδιο αρπαγής των περιουσιών είναι κρατικό και όχι τραπεζικό. Το πρώτο εκτελείται ήδη και με μεγάλη επιτυχία. Για να μπορεί η μουντή Βόρεια Ευρώπη να αγοράζει σε μερικά χρόνια πολύ φτηνά σπίτια και οικόπεδα στη χώρα του Ήλιου και της Θάλασσας. Και μαζί με αυτά και φτηνή εργασία. Μάλλον των λαθρομεταναστών, γιατί όλοι εμείς θα έχουμε φύγει..
news4all.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ