2013-12-20 16:10:05
Φωτογραφία για Ηλεία: Καθίζηση στην αγορά της Αμαλιάδας - Εορταστικό είναι πλέον μόνο το ωράριο γιατί η κίνηση είναι για... κλάμματα
Εικόνα καθίζησης παρουσιάζει η αγορά της Αμαλιάδας, παρά το γεγονός ότι σε πέντε ημέρες είναι Χριστούγεννα. Το κλίμα που επικρατεί κάθε άλλο παρά εορταστικό είναι και οι καταστηματάρχες προσπαθούν να διατηρήσουν την αισιοδοξία τους και την ελπίδα, ότι τα παραμονές των Χριστουγέννων θα αλλάξει λίγο η κατάσταση.

Παραδοσιακά η τελευταία ημέρα πριν από τα Χριστούγεννα ήταν η καλύτερη περίοδο για την αγορά, μόνο που φέτος τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά.

Μόνο τα αναγκαία

Ακόμη και το Νοέμβριο, όπως λένε οι καταστηματάρχες, η αγορά κινήθηκε καλύτερα απ’ ότι αυτή την περίοδο, γεγονός που τους έχει προβληματίσει, αν και κατανοούν την δυσμενή οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι καταναλωτές, οι οποίοι αντί για ψώνια τρέχουν σε τράπεζες και εφορίες για να πληρώσουν δόσεις και τέλη κυκλοφορίας.

Οι καταναλωτές που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα καταστήματα, αγοράζουν ότι έχουν απολύτως ανάγκη και αυτό που τους ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η τιμή ενός προϊόντος και δευτερευόντως η ποιότητα.


Το ιδανικό για τον κάθε καταναλωτή πλέον, είναι να αγοράσει κάτι καλό και φθηνό και οι καταστηματάρχες συναισθανόμενοι την οικονομική δυσπραγία και σε μία προσπάθεια να βοηθήσουν, συνεχίζουν ακόμη και εν μέσω εορταστικής περιόδου τις προσφορές και τις εκπτώσεις σε όλα τα τους τα είδη.

Όπως αποδεικνύεται όμως, ούτε αυτό είναι δέλεαρ και οι καταστηματάρχες ελπίζουν ότι όταν τελειώσουν οι καταναλωτές με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις, θα διαθέσουν στην αγορά ότι θα περισσέψει, για να καλύψουν προσωπικές τους ανάγκες ή για να αγοράσουν δώρα.

Σε προτεραιότητα βέβαια, είναι πάντοτε τα παιδιά, ακολουθούν οι γυναίκες και τελευταίοι οι άνδρες, με τα καταστήματα να διαθέτουν μεγάλη ποικιλία ειδών και τιμών.

Έκκληση από τον Εμπορικό

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Πέτρος Παπαδάτος που μίλησε στην εφημερίδα «Πατρίς», κάλεσε τους καταναλωτές να στηρίξουν την αγορά της πόλης τους και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η αγορά αυτή τη στιγμή δεν κινείται και φαίνεται ότι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα το οποίο το είχαμε δει, μας εκπλήσσει όμως η έκτασή του. Θα έλεγα ότι τα μαγαζιά βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και δεν ξέρω τι μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Εμείς, προσκαλούμε τους καταναλωτές να κάνουν τις όποιες αγορές τους μόνο από τα τοπικά μαγαζιά και να στηρίξουν την αγορά της πόλης που ζούμε, προτιμώντας και επιβραβεύοντας τους καλούς εμπόρους και αγνοώντας όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με οποιονδήποτε τρόπο τον καταναλωτή. Επίσης, κάνουμε έκκληση στα καταστήματα, να αναγράφουν τιμές στις βιτρίνες τους. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για μία σοβαρή και ελκυστική αγορά, να υπάρχουν τιμές στις βιτρίνες».

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ