2013-12-23 10:32:12
Φωτογραφία για Επιβεβαιώθηκε το νέο μεγάλο SUV από τη Skoda
Η Skoda ετοιμάζει για το 2016 ένα νέο μεγάλο SUV, που θα πατήσει στην πλατφόρμα MQB και θα διαθέτει 5θέσια ή 7θέσια διάταξη καθισμάτων, ενώ στα «σκαριά» υπάρχει και ένα νέο μικρότερο crossover.

Ο Winfried Vahland, επικεφαλής της φίρμας, σε συνέντευξη τύπου επιβεβαίωσε ότι η Skoda σχεδιάζει ένα νέο μεγάλο SUV -με στόχο να το λανσάρει το 2016- το οποίο θα έχει μήκος περίπου 4.600 χλστ. και θα είναι βασισμένο στο πρωτότυπο VW CrossBlue, με 5θέσια και 7θέσια διάταξη καθισμάτων.

Επιπλέον, το νέο SUV –δεν έχει ακόμα καθορισθεί το όνομά του- θα πατά στη γνώριμη πλατφόρμα MQB του ομίλου -σε μια εκτεταμένη της βέβαια εκδοχή- ενώ θα διαθέτει 2κίνητες και 4κίνητες εκδόσεις, όπως ανέφερε ο Vahland.

Ως προς τα μηχανικά μέρη ο επικεφαλής μηχανικός Frank Welsch σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι το νέο SUV πιθανότατα θα τροφοδοτείται από έναν 2λιτρο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα και έναν 1.600άρη turbo diesel. Επίσης, μελλοντικά θα υπάρξει και μια υβριδική έκδοση με συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα και πετρελαιοκινητήρα. Παράλληλα, ο Welsch τόνισε «ότι ένα τέτοιο SUV είναι απόλυτα ταιριαστό με τη φιλοσοφία της εταιρείας».

Από την άλλη, οι φήμες θέλουν να σχεδιάζεται και ένα άλλο μικρότερο crossover, το οποίο θα έχει παραπλήσιες διαστάσεις και σχεδιαστική φιλοσοφία με το Yeti, ενώ το design του θα είναι πιο «παραδοσιακό», όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της Skoda.
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ