2013-12-23 13:28:06
Φωτογραφία για Πρόταση- σωτηρία για το συνεταιρισμό και το καλύτερο λάδι!
Το Cretalive αποκαλύπτει το στρατηγικό σχέδιο για να βγει από το αδιέξοδο ο πάλαι ποτέ κορυφαίος συνεταιρισμός- Τι προβλέπει η συμφωνία και τι απάντησε η σημερινή γενική συνέλευση.

Μια πρόταση-ευκαιρία, που όχι μόνο θα βγάλει την Ένωση Συνεταιρισμών Σητείας από το οικονομικό αδιέξοδο, αλλά και θα απογειώσει τα ελαιοκομικά προϊόντα της περιοχής, συζητούν στην ανατολική Κρήτη. Πρόκειται για ένα deal που αφορά στην ΕΑΣ Σητείας και την εταιρεία ΄ΓΑΙΑ’(Gaea) που αυτή τη στιγμή είναι ο πιο ισχυρός ‘παίκτης’ στο εξωτερικό- ίσως και η μόνη εταιρεία που βρίσκεις πλέον προϊόντα της στα ράφια των ξένων σουπερ μάρκετ.

Η πρόταση ,που φέρεται να έχει και το ‘ΟΚ’ της Τράπεζας Πειραιώς ,είναι να αναλάβει η ‘ΓΑΙΑ’- συμφερόντων του κ.Άρη Κεφαλογιάννη - το μάνατζμεντ στην αγορά του λαδιού ώστε να το καταστήσει και πάλι Νο1 στην παγκόσμια αγορά μια και έχει την ποιότητα και τα πλεονεκτήματα που ίσως δεν έχει άλλο ελαιόλαδο.


Η πρόταση είναι να διαχειριστεί το πακέτο για 20 χρόνια η ‘ΓΑΙΑ’ εξασφαλίζοντας ομαλή χρηματοδότηση από την Τράπεζα και ταυτόχρονα να κρατήσει ο συνεταιρισμός το 33% + ένα σημαντικό ποσό ανά μπουκάλι ελαιολάδου.

Μάλιστα η πρόταση αυτή συζητήθηκε στη σημερινή γενική συνέλευση της Ένωσης Σητείας όπου υπήρχαν διαφορετικές απόψεις (κυρίως για τα ποσοστά που θα κρατήσει ο συνεταιρισμός) και αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια επιτροπή η οποία θα διαβουλευθεί και θα συζητήσει περαιτέρω τους όρους της πρότασης. Η οποία πάντως-ξέρουν στην περιοχή- ότι είναι ίσως και η τελευταία ευκαιρία για να αναστραφεί η καθοδική πορεία που έτσι κι αλλιώς έχουν οι περισσότεροι συνεταιρισμοί.

«Οι Τράπεζες πλέον για να χρηματοδοτήσουν χρειάζονται σχέδιο και όραμα. Και αυτή είναι μια στρατηγική κίνηση» είπε στο CRETALIVE άνθρωπος που ξέρει καλά τι γίνεται και θεωρεί ότι έχει μέλλον μια τέτοια στρατηγική πρόταση.

Οι επόμενες μέρες θα δείξουν πόσο κοντά ή μακριά είναι αυτό αυτό το deal της Ένωσης Σητείας με την ‘Γαία’ τα προϊόντα της οποίας φιγουράρουν στα ράφια μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ και παντοπωλείων. Πρόκειται για εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, ελιές και προϊόντα ελιάς, λιαστές ντομάτες, αρτύματα, ντιπ, αλοιφές και κάθε λογής μεζέδες. Αν και είναι γνωστά στην Ελλάδα πολύ οι εξαγωγές αγγίζουν το 82% της ετήσιας παραγωγής, με κύριες αγορές τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, τη Σκανδιναβία, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Επίσης, ότι η Gaea είναι το νούμερο 3 στη Γερμανία και το νούμερο 2 στη Νορβηγία brand στην κατηγορία του ελαιολάδου (στοιχεία Nielsen)!

Ψυχή της, ένας νέος επιχειρηµατίας, ο κρητικής καταγωγής Άρης Κεφαλογιάννης(μεγάλωσε στην Αθήνα και όχι στην Κρήτη) οι ιδέες και η δουλειά του οποίου θα µπορούσαν να αποτελέσουν παράδειγµα για την έξοδο της χώρας µας από την κρίση. Το 2009 ξεκίνησε η συνεργασία της “Γαία” με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κριτσάς. Καρπός αυτής ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που κάνει θραύση. Πριν από τη συνεργασία, το ελαιόλαδο του συνεταιρισμού είχε κερδίσει το 1ο βραβείο του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου το 2008, είχε κερδίσει την ίδια χρονιά σε όλους του ς πανελλήνιου ς διαγωνισμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το ελαιόλαδο της «Γαία». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ