2013-12-23 14:44:05
Φωτογραφία για Αλβανικά ΜΜΕ: Άσκηση του Ε.Σ στις Πρέσπες για την αντιμετώπιση των UCK/UCC
Η αεροκίνητη άσκηση του ΕΣ στις Πρέσεπες η δεύτερη στην ευρύτερη περιοχή μέσα σε τέσσερις μήνες θορύβησε τους Αλβανούς που βλέπουν συσχέτιση της με τον UCK και τον UCC.

Αίσθηση προκάλεσε στην Αλβανία η πρόσφατη άσκηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Βόρειου τομέα του Ελληνικού Στρατού (Ε.Σ), η οποία περιελάμβανε αεροκίνητη ενέργεια και ανάπτυξη τμήματος Καταδρομών στην περιοχή των Πρεσπών του νομού Φλώρινας.

Σύμφωνα με την αλβανική ιστοσελίδα "tiranaobserver", σκοπός της άσκησης ήταν η προετοιμασία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, για την πιθανότητα αναγνώρισης και εξουδετέρωσης ένοπλων δυνάμεων του UÇK (απελευθερωτικός στρατός Κοσσόβου) ή του UÇÇ (απελευθερωτικός στρατός Τσαμουριάς), εντός της ελληνικής επικράτειας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ενδείξεις πως στην περιοχή που πραγματοποιήθηκε η άσκηση του Ε.Σ, Αλβανοί πολίτες κρύβουν όπλα στα δάση, για την πραγματοποίηση παράνομων δραστηριοτήτων στην Ελλάδα.


Επιπλέον, το αλβανικό δημοσίευμα αναφέρεται και στο πρόσφατο περιστατικό του θανάτου δύο Αλβανών λαθρεμπόρων και ενός Έλληνα συνοριοφύλακα, στην λίμνη των Πρεσπών εντός του ελληνικού εδάφους, όταν ομάδα Ελλήνων συνοριοφυλάκων προσπάθησε να ελέγξει καλύβα στην οποία διέμεναν οι Αλβανοί λαθρέμποροι.

Όπως επισημαίνει η αλβανική ιστοσελίδα, αντίστοιχη στρατιωτική άσκηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Γράμμου τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ σημειώνει ότι σύμφωνα με πηγές από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, ο UÇÇ διαθέτει 5.000 ένοπλους άνδρες που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν σαμποτάζ και ανταρτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
epikaira.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ