2013-12-30 11:58:50
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ - απόλυτα καταδικαστέα επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη - έξι προσαγωγές ...!!!
  Σε έξι προσαγωγές έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η Αστυνομία για το φονικό χτύπημα στην οικία του Γερμανού Πρέσβη στις 3.30 πμ και στο σημείο έχουν βρεθεί πάνω 60 κάλυκες των 7,62 mm που παραπέμπουν σε καλάσνικοφ.

Οι πυροβολισμοί είχαν στόχο στην οροφή και την καγκελόπορτα στην οικία του Γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι.

Ο αστυνομικός φρουρός της οικίας δήλωσε ότι οι δράστες ήταν τέσσερις, πυροβόλησαν πολλές φορές προς τον τοίχο, χωρίς να στοχεύσουν τον ίδιο και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή από την οδό Χίου προς την οδό Αποστολοπούλου. Να υπενθυμίσουμε ότι επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη είχε γίνει και στο παρελθόν, στις 16 Μαΐου 1999, από τη 17 Νοέμβρη, όταν εκτοξεύτηκε ρουκέτα που καρφώθηκε στη στέγη και τότε ήταν και η πρώτη φορά που βρέθηκαν ίχνη της οργάνωσης, αφού είχαν εντοπιστεί κηλίδες αίματος του χειριστή του εκτοξευτήρα.


Επικοινωνία Σαμαρά – Μέρκελ και μήνυμα Βενιζέλου

Αμέσως μετά το περιστατικό επικοινώνησαν με τον κ. Ντολτ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με την Άγκελα Μέρκελ, προκειμένου να της εκφράσει την απόλυτη καταδίκη, τόσο του ιδίου και της κυβέρνησης όσο και του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας πως στην υπόθεση θα χυθεί φως και οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους τρομοκράτες να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους.

Ο Πρωθυπουργός, μάλιστα, μετέβη λίγο μετά τις 11 πμ στην οικία του πρέσβη, ο οποίος με δηλώσεις του επισήμανε πως αυτό που τους ενδιαφέρει του δράστες είναι η αποσταθεροποίηση, η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας, καθώς και να πληγεί η ελληνική προεδρία της ΕΕ.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Γερμανό πρέσβη για να του τονίσει ότι "η άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δίνει συντονισμένα και αποτελεσματικά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, θα φέρει τους δράστες σύντομα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης". Παράλληλα έδωσε εντολή στον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Κούρκουλα, να μεταβεί στην οικία του Πρέσβη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε και με τον Γερμανό ομόλογό του, Frank-Walter Steinmeier, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση της Γερμανικής Κυβέρνησης για την άμεση κινητοποίηση των ελληνικών Αρχών με σκοπό τη διαλεύκανση του περιστατικού με πυροβολισμούς στην κατοικία του Γερμανού Πρέσβη στο Χαλάνδρι καθώς και για τη σθεναρή στάση της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Η επίθεση δημιουργεί κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας

"Η σημερινή απόλυτα καταδικαστέα επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη όχι μόνο δεν συμβάλει στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού, αλλά, αντιθέτως, δίνει αφορμή για τη δημιουργία ενός κλίματος γενικευμένης ανασφάλειας και συκοφάντησης των κοινωνικών αγώνων", σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι "τέτοιου είδους ενέργειες δεν σχετίζονται σε καμιά περίπτωση με τους ειρηνικούς, κοινωνικούς, μαζικούς αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στις άδικες μνημονιακές πολιτικές, που τα τελευταία χρόνια επιφέρουν ακραία φτώχεια και δυστυχία".

"Ο ελληνικός λαός σέβεται την παρουσία όλων των διπλωματών στη χώρα μας", καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
   
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ