2013-12-30 12:54:05
Φωτογραφία για ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ : ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ... ΘΑΥΜΑ!
Ο τεχνικός του ΚΑΟΔ που "εκτροχίασε" τον Ολυμπιακό, χαρακτηρίζει στο gazzetta.gr "νομοτελειακό" το πρόβλημα συγκέντρωση των "ερυθρόλευκων" και ξεκαθαρίζει τα περί... Άρη!

Στην διάρκεια της τριετούς θητείας του σαν παίκτης (έπαιξε δύο σεζόν στον Πανιώνιο), ο 45χρονος παλαίμαχος Βόσνιος σούτινγκ-γκαρντ, πέρασε και έναν χρόνο (2002-03) από τον Ολυμπιακό, του οποίου, μετά από δέκα χρόνια, έμελλε να δυσκολέψει πολύ τον δρόμο για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο, υποχρεώνοντάς τον στην πρώτη εφετινή του ήττα στην Α1 Κατηγορία.

Ο λόγος για τον Νέναντ Μάρκοβιτς, ο οποίος καθοδήγησε τον ΚΑΟ Δράμας σε μία ιστορική νίκη σε βάρος των πρωταθλητών Ευρώπης και λίγες ώρες αργότερα μίλησε στο gazzetta.gr για την προετοιμασία των παικτών του για ένα τέτοιο παιχνίδια, ανέλυσε τα σημεία στα οποία διέκρινε ότι ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται "τρωτός" και σχολίασε τις φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον φιναλίστ του Κυπέλλου, Άρη.


- Κόουτς συγχαρητήρια για την σπουδαία νίκη της ομάδας σας... Θα θέλαμε κατ' αρχήν να σας ρωτήσουμε πως προετοιμάσατε τους παίκτες σας και αν, κατά την άποψή σας, ήταν πιο ευνοϊκό για τον ΚΑΟ Δράμας, να αντιμετωπίσετε τον Ολυμπιακό μετά την πρώτη ήττα του στην εφετινή σεζόν και όχι πριν από τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό;

«Κοιτάξτε, δεν μπορώ να σας απαντήσω με σιγουριά, αλλά συνήθως, κάθε μεγάλο σύλλογος που έχει υψηλούς στόχους στην Ευρωλίγκα και δεν έχει ακόμη χάσει στο πρωτάθλημα, πάντα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να βγει στο γήπεδο χωρίς την απαραίτητη συγκέντρωση! Υποθέτω ότι το προπονητικό επιτελείο του Ολυμπιακού έκανε σωστά τη δουλειά του και επεσήμανε στους παίκτες ότι "δεν θα πρέπει να υποτιμήσουν τον αντίπαλό τους" και ότι "η Δράμα είναι καλή και επικίνδυνη ομάδα", αλλά δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να τους πείσει να αντιμετωπίσουν έναν επαρχιακό σύλλογο, όπως θα αντιμετώπιζαν ένα ματς της Ευρωλίγκα ή ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αυτό κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά, συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες ομάδες...»

- Θέλετε να μας πείτε ότι αυτή η φορά "έτυχε" με αντίπαλο τον ΚΑΟΔ;

«Σ' έναν βαθμό ναι! Είμαστε λίγο τυχεροί, αλλά στη συνεχεία κυνηγήσαμε την τύχη μας και νομίζω ότι δίκαια κερδίσαμε... Από 'κει και πέρα, δεν μπορώ να πω ότι κάναμε κάτι το διαφορετικό σε σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια... Ελπίζαμε ότι να συναντήσουμε έναν Ολυμπιακό χωρίς την απόλυτη συγκέντρωση κάτι που συνέβη και φυσικά είχαμε έξτρα κίνητρο, καλή ψυχολογία και βγάλαμε φοβερή ενέργεια μέσα στο γήπεδο. Κάθε ομάδα που παίζει κόντρα στον πρωταθλητή Ευρώπης, προσεγγίζει αυτό το παιχνίδι ως μία ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις της και να δυσκολέψει όσο το δυνατόν περισσότερο το έργο του... Εμείς δεν αφήσαμε ποτέ τους αντιπάλους μας να ξεφύγουν στο σκορ και όσο περνούσε ο χρόνος και είμαστε σε απόσταση αναπνοής, αρχίσαμε να πιστεύουμε ολοένα και περισσότερο στη νίκη... »

- Μη μας πείτε ότι στο τέλος, όταν ξεφύγατε με +9 (71-62), δεν φοβηθήκατε το ενδεχόμενο να πέσετε θύμα μίας ακόμη ανατροπής από τον Ολυμπιακό; Οι παίκτες του, άλλωστε, το έχουν κάνει τόσες φορές φέτος «Να σας πω την αλήθεια, όχι! Όταν η διαφορά έπεσε στους τέσσερις πόντους, ζητήσαμε τάϊμ-άουτ και εν συνεχεία είχαμε το καθαρό μυαλό να πάρουμε το φάουλ και να πάμε στις βολές. Βλέποντας, πάντως, την απόδοση των παικτών του σε όλο το ματς και με δεδομένη την απουσία του Σπανούλη, που πάντα παίζει ρόλο σ' αυτές τις ανατροπές, από τη στιγμή που ξεφύγαμε τόσο πολύ, δεν φοβήθηκα μήπως χάσουμε... Οι παίκτες του Ολυμπιακού, μπορεί να το έχουν κάνει πολλές φορές, σήμερα (σ.σ.: χθες), όμως, δεν ήταν σε καθόλου καλή βραδιά και σε τελική ανάλυση είναι... άνθρωποι! Μετά από τέτοιο σερί νικηφόρων αγώνων, είναι νομοτελειακό να έρχεται κάποια στιγμή η κοιλιά! Έτσι, όπως εμφανίστηκε ο αντίπαλός μας, δεν πιστεύω ότι κάναμε κάποιο θαύμα! Σίγουρα η δουλειά μας έγινε λιγότερο δύσκολη λόγω της απουσίας του Σπανούλη, αλλά δε νομίζω ότι κερδίσαμε απ' αυτή τη συγκυρία, γιατί στο ρόστερ των πρωταθλητών Ευρώπης υπάρχουν αρκετοί υψηλού επιπέδου παίκτες για να κερδίσουν τον ΚΑΟ Δράμας...»

- Να υποθέσουμε ότι παρακολουθήσατε ουκ ολίγες φορές τον ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στους δύο "αιώνιους αντιπάλους"... Τι ήταν αυτό που δεν έκανε καλά ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ και στο οποίο εσείς στηρίξατε την τακτική σας;

«Απλά προσπαθήσαμε να παίξουμε όσο πιο σκληρά γινόταν, με διάθεση και πάθος να κυνηγήσουμε κάθε μπάλα και να παλέψουμε για το κάθε ριμπάουντ! Εκτός απ' όλα αυτά που σας είπα και πιο πριν, ευτυχήσαμε να έχουμε σε καλή βραδιά τον Μπράουν και τον Μπάβτσιτς, που μας "κουβάλησαν" επιθετικά από την αρχή έως και την 4η περίοδο, οπότε και αρχίσαμε πλέον όλοι να πιστεύουμε ότι το θέλουμε περισσότερο και μπορούμε να τα καταφέρουμε. »

- Κλείνοντας, να σας ρωτήσουμε αν θα παραμείνετε προπονητής στην Δράμα ή θα αναλάβετε τον Άρη, οπότε ο ΚΑΟΔ θα χρειαστεί να ψάξει για προπονητή μετά από μία ιστορική επιτυχία, όπως και η ομάδα της Θεσσαλονίκης που μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, αναζητά ακόμη τον διάδοχο του Βαγγέλη Αγγέλου;

«Καλή ερώτηση, αλλά δεν έχω απάντηση! Ο Άρης επικοινώνησε με τον μάνατζερ μου και εξέφρασε ενδιαφέρουν να συνεργαστούμε, αλλά δεν έχει γίνει κάτι περισσότερο... Αν είναι να συμβεί θα φανεί μέσα στις επόμενες μέρες...»

- Εσείς θα θέλατε να αναλάβετε τον Άρη;

«Δε νομίζω ότι υπάρχει προπονητής που να μην θέλει να δουλέψει σε ένα τόσο ιστορικό σωματείο όσο ο Άρης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είμαι ευτυχισμένος στον ΚΑΟΔ, με τον οποίο, άλλωστε, δεσμεύομαι με συμβόλαιο...»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ