2013-12-30 16:57:42
Φωτογραφία για Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Γιατί δεν άνοιξαν τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του 2013
Σε δελτίο τύπου σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 29/12/13, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας αναφέρει:

Ας βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους:

Μια ανάδρομη στις θέσεις του ΕΕΣΠ και τα Δελτία Τύπου που έχετε προβάλει κατά καιρούς φαίνεται ξεκάθαρα η θέση μας όπως διατυπώθηκε στην Γεν. Συνέλευση στις 10/4/13 και με έγγραφο προς το υπουργείο κατά την διαβούλευση για το θέμα της Κυριακής.

΄΄Συνταγματική κατοχύρωση 2 Κυριακών, παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.’’

Κατά την διαβούλευση πέραν της πάγιας θέσης μας προτείναμε:

‘’Να δίνεται το δικαίωμα στο Δήμο ή στον Περιφερειάρχη μετά από αίτημα του ΕΕΣΠ για προβλεπτά γεγονότα έως 2 Κυριακές’’.

Οι θέσεις αυτές δεν έγιναν αποδεκτές από το ΥΠ.ΑΝ.

Φυσικά το ωράριο που προτείναμε για τις 2 Κυριακές ήταν μετά τις 11.30 έως τις 18.00 για να μην παρεμποδίζονται τα θρησκευτικά καθήκοντα.


Προτείναμε δηλαδή τις κατ’ έθιμο και παράδοση Κυριακές. Προτείναμε και προφορικά και εγγράφως στον Κο Αντιπεριφερειαχη να είναι ανοιχτα τα καταστήματα την παραμονή Πρωτοχρονιάς όμως επειδή δέχτηκε πιέσεις για 5 επιπλέον Κυριακές από άλλους φορείς (εστίαση, ξενοδόχοι κ.α.) που δυστυχώς εξέφρασαν άποψη για κάτι που δεν τους αφορά και δεν θα σήκωναν το βάρος της οποιαδήποτε απόφασης ο Κος Αντιπερεφερειαρχης έκλεισε το θέμα παίρνοντας όμως σαφή θέση με την τοποθέτηση του για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Η ευθύνη βαραίνει τους άλλους παράγοντες της αγοράς που θέλησαν να κάνουν ‘’μνημόσυνο με ξένα κόλυβα’’.

Ψεύδεται το ΥΠ.ΑΝ όταν λέει ότι δεν πρότεινε φορέας την αλλαγή ημερομηνίας από 15/12 σε 29/12 να είναι ανοικτα τα καταστήματα. Πέραν ότι δημιουργήθηκε θέμα με τον Αντιπεριφερειαρχη Χανιών που παρενέβη με δηλώσεις του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης όσο και με το υπ’ αριθμό έγγραφο 9152/7.11.13 της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και ΝΔ.Ε. ζητήθηκε να αλλάξει η ημερομηνία.

Γιατί δεν άλλαξε; θα το αναζητήσει κάνεις στην ανακοίνωση του YΠ.ΑΝ. ‘‘το υπουργείο θα εξετάσει τροποποιήσεις του Ν. 4177 ούτος ώστε οι αλλαγές να ισχύουν από το 2014….’’

Προφανώς θέλησε να δημιουργήσει σκόπιμη αναστάτωση στην Αγορά για να ανοίξει πάλι το θέμα των Κυριακών και να προσθέσει 5-7 Κυριακές όπως οι εκλεκτοί του ‘συνεργάτες’ πιέζουν, πολυκαταστήματα, πολυχώροι, εκπτωτικά χωριά κ.α.

Στην ‘αναμπουμπούλα χαίρεται ο Λύκος’ που σκόπιμα καλλιεργεί.

Παράλληλα με φθηνά τερτίπια πωλούν ‘καθρεφτάκια στους ιθαγενείς’ με τις Λευκές Νύχτες, δίνοντας ψεύτικες ελπίδες για ανάκαμψη.

Η Λευκή Νύχτα σημείωσε όντως επιτυχία με πλήθος κόσμου στους δρόμους για να απολαύσουν τα δρώμενα και τις εκδηλώσεις. Μα σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου μας αλλά και τις δηλώσεις του Προέδρου της ΕΣΕΕ η εμπορική κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη, αντίθετα κινήθηκε πτωτικά σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή. ‘Αγόρασαν βιτρίνες’ και δούλεψε το ‘παρεμπόριο’ που καταπολέμησε το στρατηγείο του ΥΠ.ΑΝ το προηγούμενο διάστημα.

Το θαύμα να γίνονται οι καταναλωτές πλούσιοι την νύχτα δεν έγινε από τους Μάγους του ΥΠ.ΑΝ. Ούτε οι Κυριακές, ούτε οι Λευκές Νύχτες θα σταματήσουν τα λουκέτα όσο συνεχίζεται η πολιτική του Μνημονίου. Είναι οι ενώσεις καταναλωτών (ΕΚΠΟΙΖΩ, ΙΝΚΑ κ.α) ανώριμες και εκτός πραγματικότητας που είναι κάθετα αντίθετες με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και μάλιστα προτρέπουν τους καταναλωτές σε σαμποτάζ την Κυριακή;

Αγαπητοί συνάδελφοι επειδή θαύματα δεν γίνονται, χρήματα λείπουν από τους καταναλωτές και όχι ώρες, ο ΕΕΣΠ θα είναι στις πρώτες γραμμές το 2014 για :

Πάγωμα οφειλών (ΟΑΕΕ, εφορία κ.α) έως το 2015

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους, προστασία 1ης κατοικίας

Ρευστότητα στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ευνοϊκούς όρους για δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης

Κατάργηση στην πράξη του Ν.4177 για λειτουργία τις Κυριακές και απελευθέρωση του ωραρίου.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Σας καλούμε να πλαισιώσετε τις ομάδες αλληλεγγύης που δημιούργησε ο ΕΕΣΠ με αφορμή τις οφειλές του ΟΑΕΕ και τις κατασχέσεις. Κανένας δε θα μείνει μόνος του στην κρίση.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ