2013-12-30 17:07:06
Φωτογραφία για Μορατόριουμ με την τρόικα λόγω προεδρίας στην ΕΕ
Προβλέπεται η μη επιστροφή των δανειστών τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της προεδρίας της ΕΕ, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Το σενάριο έχει επεξεργασθεί σε Αθήνα και Βρυξέλλες, από τα μέσα Νοεμβρίου και το πιθανότερο είναι πως θα βρει εφαρμογή αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επόμενης αποστολής της τρόικας στην χώρα μας.

Τι προβλέπει; Τη μη επιστροφή της στην Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της προεδρίας της ΕΕ, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014. Θα πρόκειται για ένα είδος άτυπου μορατόριουμ, μεταξύ της χώρας και των δανειστών της, στο πλαίσιο της καλής διάθεσης και των δύο πλευρών, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η περίοδος που θεωρείται και είναι από τις δυσκολότερες για κάθε χώρα – μέλος της Ένωσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο παρασκήνιο συζητήθηκε ακόμα και η προοπτική της αφαίρεσης της προεδρίας από την Ελλάδα, με το αιτιολογικό ότι η χώρα δεν θα είναι έτοιμη να προσφέρει στο βαθμό που πρέπει τις υπηρεσίες της. Βεβαίως, η συζήτηση «κόπηκε» με μιας, από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι τέτοιο θέμα δεν μπορεί να τεθεί ούτε ως… αστείο προς συζήτηση.


Ωστόσο, το γεγονός είναι ενδεικτικό του κλίματος που πήγε να διαμορφωθεί σε βάρος της Ελλάδας στην Ευρώπη, στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας απαξίωσης της χώρας, λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει την τελευταία εξαετία.

Για την ιστορία, πάντως, κλιμάκιο της τρόικας αναμένεται στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα για να εξετάσει την πρόοδο που έχει συντελεσθεί σε σχέση με τις «παραγγελίες» του Δεκεμβρίου. Θα μείνει στη χώρα μας «όσο χρειαστεί» και κατόπιν θα αποχωρήσει για να επιστρέψει - αν όλα πάνε καλά - προς το τέλος της ερχόμενης άνοιξης voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ