2014-01-02 06:33:06
Φωτογραφία για Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων εκφράζει την αλληλεγγύη του στο σωματείο και στους εργαζόμενους της εταιρείας «Παπουτσάνης»
Καταγγέλλουμε την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που, για μια ακόμη φορά, έθεσε τις δυνάμεις καταστολής στη... διάθεση της εταιρείας «Παπουτσάνης» (όμιλος Δαυίβ), χτυπώντας τους απεργούς εργάτες με αστυνομικές δυνάμεις και συλλαμβάνοντας 8 συνδικαλιστές την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013. Σκοπός της επίθεσης ήταν να σπάσει την απεργία των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις έξι συναδέλφων τους και σε αυτές που θα ακολουθήσουν.

Καταγγέλλουμε και την εργοδοσία που ευθαρσώς ανακοίνωσε ότι οι απολύσεις γίνονται για να μειώσει το παραγωγικό και λειτουργικό της κόστος προκειμένου να διασφαλίσει τα κέρδη της. Αποτελεί πρόκληση για το λαό και τους εργαζόμενους να δηλώνει ότι το κοινωνικό πρόσωπό της φαίνεται από τη συμμετοχή της σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και τη δωρεάν διανομή προϊόντων σε όσους βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση!

Με το νέο κρούσμα αυταρχισμού και καταστολής της κυβέρνησης γίνεται ξεκάθαρο σε όλους τους εργαζόμενους ότι ο δρόμος για το «πρωτογενές πλεόνασμα» και τη νέα καπιταλιστική ανάπτυξη είναι στρωμένος με την εργοδοτική - κρατική βία, με το δόγμα «νόμος και τάξη», με την τρομοκρατία και την αποθέωση της απεργοσπασίας
. Οι καπιταλιστές θέλουν να επιτευχθεί κερδοφορία πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων, με την εργατική τάξη αποδιοργανωμένη και φοβισμένη. Βάζουν στο στόχαστρο κάθε σωματείο που υπερασπίζεται τα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Έτσι μόνο θα υλοποιήσουν το νομικό οπλοστάσιο που έχουν στη διάθεσή τους από την κυβέρνηση και την ΕΕ.

Τα συνδικάτα δεν πρέπει να αφήσουμε αναπάντητη την προκλητική ενέργεια. Αν σήμερα επιτρέψουμε να περάσει ο τρομοκρατικός σχεδιασμός κυβέρνησης - εργοδοτών αύριο θα τον ζήσουμε γενικευμένα σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Κάθε συνάδελφος να κάνει τον αγώνα των εργατών της «Παπουτσάνης» δική του υπόθεση.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΚΑ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ