2014-01-02 11:44:05
Φωτογραφία για Μετά από 20 χρόνια άναψε η τσιμινιέρα και ανάβει... φωτιές σε μια ολόκληρη περιοχή
Αναστάτωση για μια ακόμα φορά στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, από τη λειτουργία του πυρηνελαιουργείου της πρώην ΟΜΕΛΒΑ. Το πυρηνελαιουργείο επαναλειτούργησε περίπου πριν από 20 μέρες καθώς με προσωρινή άδεια λειτουργίας εξασφαλίστηκε στον επιχειρηματία η δυνατότητα να λειτουργεί δοκιμαστικά για διάστημα 100 ημερών. Με το... καλημέρα όμως άρχισαν τα προβλήματα!

Πυκνό σύννεφο καπνού, με έντονες οσμές, απλώθηκε σαν αιθαλομίχλη πάνω από την περιοχή και με τη βοήθεια της άπνοιας που επικρατούσε αλλά και λόγω του μεγάλου ειδικού βάρους του καπνού, το "πέπλο" έφτασε μέχρι το επίπεδο του εδάφους. Αποτέλεσμα; Πολλοί αγρότες κακήν κακώς να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους και τις αγροτικές εργασίες τους, λόγω του αποπνικτικού της ατμόσφαιρας ενώ μαύρες σκέψεις κάνουν πλέον και όσοι έχουν κατοικίες ή αγροικίες που γειτνιάζουν με το πυρηνελαιουργείο!

Οι φωνές έγιναν διαμαρτυρίες για τους κατοίκους της περιοχής και ο Δήμος Μινώα συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη αύριο το το απόγευμα, όπου έχουν προσκληθεί όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς, στο Νιπιδητό, προκειμένου να καταγραφεί η κατάσταση και να δουν πως μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ