2014-01-04 01:51:06
Φωτογραφία για Σκωτία: Aνησυχία μήπως οι πλημμύρες στραφούν στην ανατολική ακτή
Οι τοπικές αρχές και η υπηρεσία περιβάλλοντος προειδοποιούν για πιθανό μεγάλο κύμα θύελλας στο Forth το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC ο μεγαλύτερος κίνδυνος προσδιορίζεται στις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου. Μεγάλο κίνδυνο φαίνεται να διατρέχουν οι χαμηλές περιοχές που βρίσκονται γύρω από το Firth of Forth καθώς και στην ενδοχώρα κοντά στον ποταμό Esk στο Musselburgh.

Μια σειρά από σήματα συναγερμού για πλημμύρες και προειδοποιήσεις έχουν ήδη αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο του SEPA.

Την Παρασκευή, δυνατή βροχή και παλιρροιακά κύματα έφεραν προβλήματα στις περιοχές Dumfries και Galloway, Ayrshire και Argyll.

Σπίτια είχαν πλημμυρίσει σε πολλές πόλεις και χωριά κατά μήκος της ακτογραμμής.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Σκωτίας εξέδωσε κίτρινο συναγερμό και προειδοποιήσεις για ισχυρές βροχωπτώσεις και ανέμους για τις περισσότερες περιοχές της Σκωτίας. Η νοτιοδυτική πλευρά ήταν μία από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές, έχοντας υποστεί παρόμοια προβλήματα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.


Dumfries and Galloway Συμβούλιο δήλωσε ότι οι ιδιότητες είχαν πλημμυρίσει κατά μήκος των ακτών της.

Ανέφερε ότι τα σπίτια στη Νήσο του Whithorn, Portpatrick, Garlieston, Kirkcudbright, Ανάν, Carsethorn, Powfoot και Port William είχε επηρεαστεί.

Τρεις οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τις περιοχή Queensberry Bay Caravan Park στο Powfoot.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Paul Wheelhouse, προέτρεψε το κοινό να παραμείνει σε εγρήγορση με την απειλή της πλημμύρας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ