2014-01-04 16:23:08
Φωτογραφία για Ηλεία: Ανησυχία ότι θα ανοίξει ο δρόμος για κατάργηση της Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
Mια επιστολή που έφτασε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ανατρέπει τον προγραμματισμό που υπήρχε για το ερχόμενο καλοκαίρι σχετικά με τους Ολυμπιακούς αγώνες Νεότητας στην Κίνα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις η ΔΟΕ προσανατολίζεται ώστε η πραγματοποίηση της Τελετής Αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας για τους Αγώνες Νεότητας, να γίνει στην πόλη Nanjing της Κίνας, για... μείωση κόστους των των Κινέζων διοργανωτών.

Το ερχόμενο καλοκαίρι η ΔΟΕ διοργανώνει τους δεύτερους Ολυμπιακούς αγώνες Νεότητας που θα γίνουν στην πόλη Nanjing της Κίνας.

Όπως έγινε και το 2010 στους αντίστοιχους αγώνες της Σιγκαπούρης, η Ολυμπιακή φλόγα είναι προγραμματισμένη να ανάψει στην κοιτίδα του Ολυμπισμού την Αρχαία Ολυμπία στις αρχές του καλοκαιριού, ώστε να ταξιδέψει στην Κίνα και να φωτίσει τους αγώνες αυτούς

Μάλιστα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναφέρει οτι υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει μια παρόμοια τελετή κάπου στη Κίνα, με μια φλόγα που θα ανάψει με νέους κανόνες και βέβαια δε θα έχει καμία σχέση με εκείνη της Αρχαίας Ολυμπίας!


Όμως οι σκέψεις πολλών πηγαίνουν στο μέλλον όπου φαίνεται οτι κάτι τέτοιο αν πραγματοποιηθεί μπορεί να επιφέρει και την κατάργηση του θεσμού ώστε η Αρχαία Ολυμπία και ουσιαστικά η Ελλάδα να μην πραγματοποιεί την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Φυσικά κάτι τέτοιο θα επιφέρει την τεράσμια μείωση του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον τουρισμό της Ελλάδας. Οι τεράστιες οικονομικές δυνατότητες που θέλουν να αξιοποίησουν χώρες απο το εξωτερικό προσκρούουν στην ιστορία του αθλητισμού στην Αρχαία Ολυμπίας και στην Ελλάδα;

Το μέλλον θα δείξει Πηγή: iliaoikonomia
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ