2014-01-05 13:47:06
Φωτογραφία για Παράδοση του πρώτου NH-90 TTH στις ΕΔ της Σουηδίας
Το πρώτο σουηδικό ελικόπτερο τακτικών μεταφορών NH-90 της αναβαθμισμένης έκδοσης TTH (Tactical Transport Helicopter) παραδόθηκε στην Πτέρυγα Ελικοπτέρων των ενόπλων δυνάμεων της Σουηδίας.

Σημειώνεται, ότι η μονάδα για αρκετά χρόνια επιχειρεί τέσσερα ελικόπτερα NH-90 στη βασική διαμόρφωση σε αποστολές εκπαίδευσης. Το πρώτο όμως ελικόπτερο NH-90 TTM/IM (Tactical Troop Transport/International Mission: τακτικής μεταφοράς οπλιτών / διεθνούς αποστολής) που παραλήφθηκε είναι πλήρως εξοπλισμένο για την υποστήριξη χερσαίων επιχειρήσεων.

Κατασκευασμένο από τη φιλανδική Patria, διαθέτει βαρούλκο διάσωσης, ραντάρ καιρού, αισθητήρα ημέρας (EO: Electro-optical) – νύκτας (IR: Infa-Red), προβολέα τύπου SX-16 και κατασκευής της σουηδικής Saab σύστημα αποστολής (Tactical Mission System).

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης σύστημα απο-παγοποίησης που επιτρέπει την πτήση σε μεγάλα υψόμετρα και χαμηλές θερμοκρασίες και ένα σύστημα αυτοπροστασίας. Ο θάλαμος μεταφοράς μπορεί να διαμορφωθεί για τη μεταφορά εννέα φορείων, 20 επιβατών ή 10 πλήρως εξοπλισμένων με φόρτο μάχης οπλιτών.


Σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό τέσσερα επιπλέον ελικόπτερα της διαμόρφωσης TTM/IM πρόκειται να παραδοθούν το 2014 ενώ συνολικά εκκρεμεί η παραλαβή 14 ελικοπτέρων του τύπου.

Το πρώτο ελικόπτερο TTT/IM θα παραμείνει αρχικά στην αεροπορική βάση Malmen πλησίον του Linköping, αλλά στη συνέχεια θα μετασταθμεύσει τον Απρίλιο του 2014 στην 3η Μοίρα Ελικοπτέρων στο Ronneby με την έναρξη της εκπαίδευσης του προσωπικού να προγραμματίζεται για τον Μάιο του 2014.

defence-point.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ