2024-01-24 06:38:38
Φωτογραφία για Εντός του πρώτου εξαμήνου ο διαγωνισμός για το εμπορευματικό κέντρο στο Γκόνο
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο διαγωνισμός που έχει προαναγγελθεί από το ΤΑΙΠΕΔ για φέτος για τη μετατροπή του πρώην στρατοπέδου Γκόνου στη δυτική Θεσσαλονίκη (σ.σ. ιδιοκτησίας της ΓΑΙΟΣΕ) σε κέντρο Logistics, αναμένεται να προκηρυχθεί εντός του πρώτου εξαμήνου και πιθανόν εντός του Μαρτίου.

Πηγή: naftemporiki

Σύμφωνα με την προμελέτη που έχει κάνει η ΓΑΙΑΟΣΕ για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης – η οποία σημειωτέον απέχει μόλις 8 χλμ. Από το λιμάνι και 5,5 χλμ. Από τη ΒΙΠΕ Σίνδου – ενδείκνυνται χρήσεις που θα περιλαμβάνουν ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου, πάρκου logistics και μεταποίησης και δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου με παραχώρηση διάρκειας 30 ετών.

Το ακίνητο διαθέτει επίσης σιδηροδρομική σύνδεση με τον Εμπορικό Σταθμό του ΟΣΕ και τον ΟΛΘ, η οποία όμως είναι ανενεργή και χρήζει αναβάθμισης, ενώ το ύψος της επένδυσης θα κυμανθεί μεταξύ 115 και 260 εκατ. ευρώ, ανάλογα με το μίγμα των χρήσεων που θα επιλεγεί τελικά


Όπως αναφέρει μάλιστα στη «Ν» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων ΣΕΒΕ, Σίμος Διαμαντίδης – με πρωτοβουλία του οποίου ανακινήθηκε το θέμα του Γκόνου μετά την επίσκεψη στην Ελλάδα του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας τον Ιούλιο του 2022 και το ενδιαφέρον του για τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στην Ελλάδα – το επενδυτικό ενδιαφέρον από τη Σαουδική Αραβία αλλά και από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όχι μόνο παραμένει ζωντανό αλλά βαίνει και αυξανόμενο.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ