2014-01-05 19:30:04
Φωτογραφία για ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ : ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στην πρεμιέρα του TOP 16 της Ευρωλίγκας ανέλαβε καθήκοντα… εκτελεστή, με τον ίδιο, όμως, να μην στέκεται στην προσωπική του απόδοση.

Ο 24χρονος γκαρντ των Πρωταθλητών Ευρώπης στην αναμέτρηση (95-82, 3/1) των ερυθρόλευκων με την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ πέραν των αμυντικών και οργανωτικών καθηκόντων, έδωσε λύσεις στον Ολυμπιακό κι επιθετικά (9π., 3/4τρ.), αλλά ο ίδιος με δηλώσεις του στo "gazzetta.gr" στάθηκε στην ομαδική προσπάθεια.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης επισήμανε τη βοήθεια που έδωσαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού που γέμισαν το Σ.Ε.Φ στην ομάδα του, εξήγησε πώς διαχειρίστηκαν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του την πίεση που δημιουργήθηκε μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από Παναθηναϊκό και ΚΑΟΔ, ενώ κράτησε χαμηλούς τόνους ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Μετά τον τραυματισμό του Έισι Λο θα σε δούμε να έχεις περισσότερα εκτελεστικά καθήκοντα στον Ολυμπιακό;


«Ο καθένας κάνει ό,τι καλύτερο για την ομάδα. Αυτό δεν ισχύει μόνο για εμένα, αλλά για όλους τους παίκτες. Αν ο προπονητής (Γιώργος Μπαρτζώκας) μού ζητήσει να σουτάρω, τότε θα σουτάρω. Αν σε κάποιο παιχνίδι δεν θέλει να πάρω σουτ, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Σε κάθε αγώνα προσπαθώ να ακολουθώ τις οδηγίες του προπονητή και να κάνω ό,τι χρειάζεται η ομάδα για να νικήσει».

Υπήρχε πίεση ύστερα από τις ήττες από τον Παναθηναϊκό και τον ΚΑΟΔ;

«Θέλαμε να ξεκινήσουμε δυνατά, καθώς έπειτα από 23 νίκες ηττηθήκαμε δύο φορές και θέλαμε να επανέλθουμε στις νίκες. Υπήρχε πίεση, αλλά θέλαμε τη νίκη. Ο κόσμος μας βοήθησε να κάνουμε το καλύτερό μας ξεκίνημα στα παιχνίδια της φετινής σεζόν και μας έδωσε ενέργεια, ήμασταν συγκεντρωμένοι και πήραμε τη νίκη».

Το Σ.Ε.Φ. στην αναμέτρηση με την Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν γεμάτο. Σας θύμισε λίγο η ατμόσφαιρα εκείνη των παιχνιδιών με τον Παναθηναϊκό;

«Δεν συμφωνώ. Τα παιχνίδια μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έχουν άλλη βαρύτητα. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι αυτό απέναντι στην Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, το πήραμε και συνεχίζουμε, καθώς ακολουθούν κι άλλοι αγώνες. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση».

Δεν είναι λίγες οι φορές πάντως που ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει τονίσει πως εκτός έδρας παίζετε καλύτερα από ό,τι εντός «Είναι σίγουρα όμορφο να παίζεις μπροστά σε γεμάτο γήπεδο, καθώς παίρνεις ώθηση από τους φιλάθλους. Δεν μας δημιουργεί επιπλέον πίεση η παρουσία των φιλάθλων, τους θέλουμε κοντά μας. Σε πολλά ματς της Ευρωλίγκας υπήρχε αρκετός κόσμος στο γήπεδο, αλλά με την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ το γήπεδο ήταν γεμάτο και σίγουρα αυτό μας βοήθησε».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ