2014-01-05 22:15:10
Φωτογραφία για Αυτός είναι ο ξενώνας-φάντασμα του Λιάπη στην Ευρυτανία
Μετά το σάλο με το τζιπ του Μιχάλη Λιάπη στο οποίο είχε βάλει πλαστές πινακίδες καθώς είχε καταθέσει τις κανονικές για να μην πληρώνει τους φόρους... που του αναλογούν,θύελλα έχει ξεσπάσει από την αποκάλυψη ενός νέου σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα, ο κ. Λιάπης φέρεται να πήρε επιδότηση μέσω κοινοτικών κονδυλίων για να φτιάξει ξενώνα στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, όμως, τελικά αντί για ξενώνα απλά έκανε ανακαίνιση στο εξοχικό του.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Εθνος της Κυριακής ο κ. Λιάπης ενέταξε το σπίτι που ανήκε στην οικογένειά του -και κατά 50% σήμερα στον ίδιο όπως φαίνεται από το πόθεν έσχες του- στην Ευρυτανία σε πρόγραμμα για διαμόρφωση τουριστικών καταλυμμάτων την περίοδο 1992-1993, όταν δηλαδή ήταν υφυπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Το ποσό που πήρε όμως, το οποίο έφθανε τα 10 εκατ. δραχμές χρησιμοποιήθηκε για την ανακαίνιση του σπιτιού, το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ως τουριστικό κατάλυμμα καθώς δεν φιλοξενήθηκε ποτέ σε αυτό ούτε ένας τουρίστας.


Ως ενδιάμεσος φορέας για την επιδότηση λειτούργησε η αναπτυξιακή εταιρίας της νομαρχίας Ευρυτανίας πρόεδρος της οποίας ήταν ο τότε νομάρχης και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κοντογεώργος, ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτικη εκπομπή επιβεβαίωσε ότι το σπίτι είχε ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και τόνισε: «Από το Μεγάλο Χωριό μπήκαν δέκα εκμεταλλεύσεις μεταξύ των οποίων και της οικογένειας, μάλλον της θείας του Λιάπη, με εκπρόσωπο τον Μάρκο Λιάπη. Ενετάχθη μια τέτοια επένδυση όμως από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν πήρε όλα τα ποσά που προβλέπονταν από την αρχική σύμβαση».

Ερωτηθείς εάν το σπίτι χρησιμοποιήθηκε ποτέ ως τουριστική μονάδα ο κ. Κονογιώργος αρκέστηκε να πει ότι από όσο γνωρίζει «πήγαινε κόσμος εκεί» και ότι «το σπίτι διέθετε φορολογικά στοιχεία».

Κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής ωστόσο σε δηλώσεις τους στο cityVoice.gr, τονίζουν ότι το σαλέ του Λιάπη δεν λειτούργησε ποτέ ως ξενώνας καθώς ουδέποτε φιλοξένησε τουρίστες, ενώ όπως υπογράμμιζουν δεν υπήρξε όυτε ταμπέλα του ΕΟΤ έξω από το οίκημα, ενώ δεν γνώριζαν ότι η οικογένεια είχε πάρει επιδότηση για τον σκοπό αυτό.

Διαφορετική εκδοχή έδωσε απ΄την πλευρά Λιάπη η θεία του υπουργού Μεταφορών η οποία μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο δικηγόρος της τόνισε ότι η ίδια έλαβε την επιδότηση και εκμεταλλεύτηκε εμπορικά το ακίνητο, ενώ από την πλευρά του, ο αδελφός του υπουργού, κ. Μάρκος Λιάπης αναφέρει πως οι σχετικές καταγγελίες έχουν στόχο να τον βλάψουν πολιτικά, τονίζοντας ότι ο ξενώνας λειτούργησε και είναι «πεντακάθαρος». Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ