2014-01-07 03:51:07
Φωτογραφία για Κύπρος: Πληρώνουν τους πλεονασμούς του Απριλίου του 2013
Λευκωσία: Αρκετό δρόμο έχουν κάνει οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όσον αφορά στην εξέταση των... αιτήσεων για αποζημίωση λόγω πλεονασμού. Την τελευταία εβδομάδα του 2013, οι Υπηρεσίες εξέταζαν τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί αρχές Απριλίου του ίδιου χρόνου και σε κάποιες περιπτώσεις «καθαρές», οι δικαιούχοι έλαβαν αποζημιώσεις από το Ταμείο Πλεονάζοντος Προσωπικού.

Η πρόσφατη πρόσληψη από το Υπουργείο Εργασίας άνεργων πτυχιούχων για τη διεκπεραίωση των αιτήσεων πλεονασμού, έσπρωξε ουσιαστικά τον χρόνο εξέτασης μιας αίτησης.

Αντίθετα, υπάρχει αριθμός αιτήσεων που υποβλήθηκαν, πριν την προαναφερθείσα ημερομηνία, πλην όμως, δεν ολοκληρώθηκε η εξέτασή τους, διότι οι εργοδότες δεν απέστειλαν πλήρως τα στοιχεία που ζητούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η καταβολή δικαιωμάτων στους δικαιούχους.

Όσον αφορά στην παροχή ανεργιακού επιδόματος, οι Υπηρεσίες εξετάζουν τις αιτήσεις όσων μισθωτών η περίοδος ανεργίας άρχισε στις 6 Νοεμβρίου 2013. Εξετάζονται, επίσης, οι περιπτώσεις ανέργων που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας για την περίοδο ανεργίας Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013.


Σε ένα άλλο επίπεδο, τον Νοέμβριο εκκρεμούσαν 6.893 ποινικές υποθέσεις, εκ των οποίων οι 2.076 αφορούσαν εργοδότες και οι 4.817 αυτοτελώς εργαζόμενους, για παραβίαση νομοθεσιών που εφαρμόζουν οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η πορεία εξέτασης αιτήσεων για διάφορες παροχές είχε ως εξής:

● Επίδομα ασθενείας: εξετάζονται οι αιτήσεις μέχρι 7 Οκτωβρίου 2013.

● Σύνταξη αναπηρίας: εξετάζονται οι αιτήσεις Οκτωβρίου 2013, νοουμένου ότι έχουν σταλεί σε Ιατρικό Συμβούλιο.

● Σύνταξη ανικανότητας: εξετάζονται οι αιτήσεις Οκτωβρίου 2013.

● Επίδομα σωματικής βλάβης: εξετάζονται οι αιτήσεις Σεπτεμβρίου 2013.

● Δευτεροβάθμιο Ιατρικό Συμβούλιο: εξετάζονται οι ιεραρχικές προσφυγές Ιουλίου-Αυγούστου 2013.

● Σύνταξη γήρατος: εξετάζονται οι αιτήσεις των οποίων οι αιτητές απέκτησαν δικαίωμα τον Αύγουστο του 2013.

● Κοινωνική σύνταξη: εξετάζονται οι αιτήσεις των οποίων οι αιτητές απέκτησαν δικαίωμα τον Οκτώβρη του 2013.

● Σύνταξη χηρείας: για τις περιπτώσεις που ο/η αποβιώσας/σα σύζυγος δε ελάμβανε σύνταξη γήρατος εξετάζονται οι αιτήσεις Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2013. Επίσης για τις περιπτώσεις που ο/η αποβιώσας/σα σύζυγος ελάμβανε σύνταξη γήρατος εξετάζονται οι αιτήσεις Σεπτεμβρίου 2013.

● Επίδομα ορφάνιας: εξετάζονται οι αιτήσεις Νοεμβρίου 2013.

● Βοήθημα γάμου: εξετάζονται οι αιτήσεις Νοεμβρίου 2013 (το βοήθημα γάμου καταργήθηκε από 1/1/2013, για γάμους που έχουν τελεστεί από αυτή την ημερομηνία και έπειτα).

● Βοήθημα τοκετού: εξετάζονται οι αιτήσεις που παραλήφθηκαν τον Νοέμβριο του 2013.

● Επίδομα μητρότητας: εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Οκτωβρίου 2013.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ