2014-01-07 13:58:12
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας - Tι θα συμβεί αμέσως μετά!
Άνοιξη θα θυμίζει ο καιρός μέχρι και τις 13 με 14 Ιανουαρίου σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην κεντρική, δυτική και νότια χώρα, με την θερμοκρασία να αγγίζει τις μεσημεριανές ώρες των επόμενων ημερών σε αρκετές περιοχές ακόμα και τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο τις βραδινές και πρωινές ώρες, η ψύχρα ως και το κρύο στην βόρεια κυρίως χώρα θα είναι αρκετά αισθητό.

Να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο, πως τέτοιες θερμοκρασίες στην χώρα μας, έχουν παρατηρηθεί ξανά μέσα στον χειμώνα, ωστόσο έχουν παρατηρηθεί ακόμα και πιο υψηλές θερμοκρασίες. Δεν σημαίνει πάντως πως επειδή σημειώνονται τώρα αυτές οι θερμοκρασίες, δεν θα πέσει και ο υδράργυρος αισθητά μετά τα μέσα του μήνα και δεν θα χιονίσει καθόλου φέτος.

Σε χρονιές που είχαμε ιστορικούς χιονιάδες στην Ελλάδα, είχαμε μέσα στον χειμώνα θερμοκρασίες ακόμα και 24 με 25 βαθμούς Κελσίου. Ουσιαστικά μιλάμε για Αλκυονίδες μέρες, στις οποίες αυτές μέρες, παρατηρούνται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και απουσία καιρικών φαινομένων. Αυτό το χρονικό διάστημα φαίνεται να είναι μεταξύ 8 και 14 Ιανουαρίου, δηλαδή 6 περίπου ημέρες.


Επισημαίνουμε πάντως για άλλη μία φορά, πως αυτή η άνοδος της θερμοκρασίας, δεν σημαίνει πως δεν θα έχουμε και καθόλου κρύο και χιόνια στο υπόλοιπο του χειμώνα. Αντιθέτως επαναλαμβάνουμε, πως σε χρονιές που παρατηρήθηκαν μεγάλοι χιονιάδες στην χώρα μας, είχαμε ακόμα πιο μεγάλες θερμοκρασίες από αυτές που θα έρθουν τις επόμενες ημέρες. Διαφαίνεται δε για μετά τα μέσα του Ιανουαρίου και κυρίως για το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια αλλά και βροχές.

'Πολική δίνη' απειλεί Ελλάδα και Ευρώπη!

'Πολική δίνη απειλεί από τα μέσα του Ιανουαρίου τόσο την Ευρώπη όσο και την Ελλάδα, με πολικές θερμοκρασίες αλλά και πολλά χιόνια.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες τόσο σε Καναδά όσο και στις Η.Π.Α, είναι πολύ ακραίες. Το πολικό ψύχος που χτύπησε την βόρεια Αμερική, θα ανασυνταχθεί εκ' νέου στον βόρειο πόλο και θα εκτοπιστεί προς την Ευρώπη από τα μέσα του μήνα.

Φαίνεται αρχικά στα μέσα τους μήνα και κυρίως μετά τις 15 Ιανουαρίου, να επηρεάζεται από έντονο κρύο και πολλά χιόνια όλη η βόρεια, βορειοανατολική Ευρώπη και κυρίως η Σκανδιναβία και η Ρωσία. Καθώς λοιπόν το ψύχος θα καλοσχηματίζεται στην βορειοανατολική Ευρώπη, μέρος του θα βρει δίοδο να κινηθεί πιο νότια, νοτιοδυτικά και πιο συγκεκριμένα προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα, επηρεάζοντας και την χώρα μας, πιθανότατα με πολύ κρύο και αρκετά χιόνια, τα οποία ακόμα στην χώρα μας δεν τα έχουμε δει.

Όλα τα προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν πως πολικό ψύχος θα χτυπήσει μεγάλο τμήματα της Ευρώπης μετά τα μέσα του Ιανουαρίου και ίσως επηρεαστεί και η Ελλάδα και τα Βαλκάνια από κάτι τέτοιο, μετά τις 18 με 19 Ιανουαρίου και κυρίως μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα. Μετεωρολόγοι στην Αμερική, επισήμαναν με δηλώσεις του, πως το ψύχος αυτό, ήταν το πιο ισχυρό από το 1990 που χτύπησε τον Καναδά και τις Η.Π.Α και προβλέπουν κάτι ανάλογο να συμβαίνει και στην Ευρώπη.

Πηγή: greek-weather.org
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πολιτικοί προδότες [video]
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πολιτικοί προδότες [video]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ