2014-01-07 16:45:15
Φωτογραφία για Οτμαρ Κάρας: Το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να έχει λόγο πάνω στα μέτρα της τρόικας
Αναχωρεί για την Πορτογαλία το κλιμάκιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπό τον αντιπρόεδρο Οτμαρ Κάρας προκειμένου να αξιολογήσει το έργο της τρόικας και όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες το Σάββατο θα βρίσκεται στην Κύπρο.

«Οι πρώτες μας διαβουλεύσεις δείχνουν ότι η τρόικα δεν είναι μία ομοιογενής οντότητα, αλλά έχει εσωτερικές εντάσεις και διαφορετικές προτεραιότητες. Αυτό δείχνει πόσο επίμονη είναι. Το Κοινοβούλιο να κάνει τη δουλειά του, να παίξει δηλαδή τον ελεγκτικό του ρόλο και αν θέσει ερωτήματα διαφάνειας και μονιμοποίησης», είπε ο Οτμαρ Κάρας. «Η Πορτογαλία τώρα δείχνει σημάδια οικονομικής ανάκαμψης που θα βγάλουν τη χώρα από την τρέχουσα κρίση. Σε διαφορετικές όμως χρονικές στιγμές ο λόγος των προϊσταμένων της τρόικας διαφέρει από αυτόν των ειδικών. Η Πορτογαλία έλαβε οδηγίες για ευελιξία στην οικονομική πολιτική η οποία ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Οι Πορτογάλοι υπέστησαν σημαντικές θυσίες και πρέπει να είναι ξεκάθαρα πληροφορημένοι,» τόνισε ο Οτμαρ Κάρας.


«Δεν είναι αρκετό να λέμε ότι οι εθνικές κυβερνήσεις έχουν δημοκρατική νομιμοποίηση και στη φάση που είμαστε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να κάνει περισσότερα. Μια τέτοια προσέγγιση θα γυρνούσε το ρολόι της Ευρώπης αρκετές δεκαετίες πίσω».

Οι Ευρωβουλευτές θα συναντηθούν με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ηγέτες της αντιπολίτευσης, κοινωνικούς εταίρους και κεντρικούς τραπεζίτες. «Θέλουμε να αποκτήσουμε μία πραγματική εικόνα της διαπραγμάτευσης των εργασιών και των διαδικασιών λήψης αποφάσεων κυβερνήσεων και τρόικας- Τίποτα λιγότερο», αναφέρει ο Οτμαρ Κάρας.

Οταν ολοκληρωθούν οι επισκέψεις σε Πορτογαλία και Κύπρο θα ανακοινωθεί εκ νέου το ταξίδι σε Ιρλανδία και Ελλάδα. Υα πρώτα αποτελέσματα της επιτροπής θα παρουσιαστούν στις 16 Ιανουαρίου.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ