2014-01-08 00:54:49
Φωτογραφία για Εκπομπές του Ραδιοφώνου της Εκκλησίας 89,5
Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

06:00 Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

08:10 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ

Η ενημερωτική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη και αναφέρεται σε όλα όσα φέρνει η μέρα, έχει σήμερα τα θέματα: α) «Μυσταγωγικοί περίπατοι σε βυζαντινά εκκλησάκια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών - Πρόγραμμα Ιανουαρίου 2014». Καλεσμένος είναι ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, β) «Η οικογένεια σήμερα». Καλεσμένος είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, γ) «Ιώσεις στα μικρά παιδιά». Καλεσμένη είναι η κα Γαρυφαλλιά Κυρούση, παιδίατρος, δ) «Νέες ημερομηνίες για υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων». Καλεσμένη είναι η κα Μαρία Χατζηαγγελίδου, φοροτεχνικός, ε) «Έκθεση στο Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας με θέμα: Το πρόβατο - Οδοιπορικό στον ποιμενικό βίο, στην αρχιτεκτονική και στην τέχνη της περιοχής»
. Καλεσμένη είναι η κα Αικατερίνη Πολυμέρου - Καμηλάκη,Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και στ) «Ανάκαμψη στις επενδύσεις στον τομέα της αιολικής ενέργειας».Καλεσμένος είναι ο κ. Γιάννης Τσιπουρίδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας.

10.30 ΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΘΟΓΓΟΙ (Ε)

Με την Κυριακή Αιλιανού

11.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11:01 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Στην εκπομπή του Ρ/Σ: «Η ταυτότητα της Εκκλησίας», ο Δημήτρης Ριζούλης παρουσιάζει αυτό τον καιρό μιά σειρά εκπομπών με τον γενικό τίτλο: «Πίστη και καλά έργα». Σήμερα το θέμα είναι: «Πίστη και ελεημοσύνη».Καλεσμένος είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

12.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

12:01 Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΡΟΙΚΕΙ:

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Η Εκκλησία παροικεί:», που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στην εν γένει ζωή της κοινωνίας της έδρας κάθε Ιεράς Μητροπόλεως της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σήμερα το θέμα είναι:«Η Εκκλησία που παροικεί στην Ύδρα».

13:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)

Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει από το βιβλίο «Ο πληγωμένος αετός - Γρηγόριος ο Θεολόγος» του Στυλιανού Παπαδόπουλου. Εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

14.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τη Σμαραγδή Καράγιωργα

14:30 ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Αγιορείτες Πατέρες», που παρουσιάζει ο Δημήτρης Ριζούλης, αναφέρεται σε διδακτικές ιστορίες Γερόντων μέσα από το βιβλίο«Αγιορείτες Πατέρες του ΙΘ΄ αιώνα. Τόμος Δ΄» ιερομονάχου Αντωνίου των εκδόσεων Ίνδικτος. Εισαγωγή, σχολιασμός, επιμέλεια κειμένου Ιερόν Κοινόβιον Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Ορμύλια Χαλκιδικής.

15:00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Σύγχρονα λειτουργικά θέματα και προβληματισμοί », που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, έχει σήμερα θέμα: «Ο Αγιασμός των Θεοφανείων - Ιστορική αναδρομή». Καλεσμένος είναι ο κ. Χρήστος Πανάγου, θεολόγος και μουσικοδιδάσκαλος.

16.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.01 Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

Aσμα καινόν

Με τον Πέτρο Παπαεμμανουήλ

17.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17:01 ΟΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Όπου ταξιδεύω η Ελλάδα μου χαμογελάει», που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, αναφέρεται στην εν γένει ζωή των κοινωνιών της ευρύτερης περιφέρειας κάθε Ιεράς Μητροπόλεως της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σήμερα το θέμα είναι: «Στη Μυτιλήνη η Ελλάδα μου χαμογελάει».

18.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τον Δημήτρη Κοσμόπουλο

18.01 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται , σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

18.40 ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ (Ε)

Με την Εύα Κεχαγιά

19.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τον Δημήτρη Κοσμόπουλο

19:01 ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Εκκλησία και επιστήμη», που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, έχει σήμερα θέμα: «Οι αρνητικές επιπτώσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας». Καλεσμένος είναι ο κ. Σωτήρης Γουνελάς, συγγραφέας.

20.00 ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ε)

Παραδοσιακή μουσική

Με τον Λάμπρο Λιάβα

21.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ

Από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη

21.30 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Από την Ρωμαίικη στην Ορθόδοξη Παράδοση (1453 - 1821)», που παρουσιάζει ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών π. Γεώργιος Μεταλληνός, έχει σήμερα, θέμα: «Η Ελληνικότητα, ως γλώσσα, παιδεία και πολιτισμός, της Χριστιανικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας».

22.00 ΠΟΛΕΙΣ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ (Ε)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Ριζούλης έχει, σήμερα, θέμα: «Γεωλογικά και γεωγραφικά στοιχεία της Καππαδοκίας».

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)

Η Σταυριάννα Πανδή διαβάζει από το βιβλίο: «Αγάπη: Η χαραμάδα της αιωνιότητας» του Ernesto Cardenal.Εκδόσεις Εν Πλώ.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)

Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες

Με την Κυριακή Αιλιανού

02:00 Β' ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 11.01 - Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

03.00 ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

04:00 Β' ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 16.01 - Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

Aσμα καινόν

05:00 Β' ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 23.00 - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παράξενη σχέση...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παράξενη σχέση...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ