2014-01-08 12:37:07
Φωτογραφία για Δεν ξέρω να μαγειρέυω γι΄αυτό δεν κάνω δίαιτα. Μάθε την λύση
Ανήκετε στην κατηγορία των άνθρωπων που δεν ξέρουν να μαγειρέυουν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ακολουθήσουν κάποιο πρόγραμμα δίαιτας;

Ξεκινήστε με το πρωινό καθώς είανι το πιο σημαντικό γεύμα: συμβάλλει στην αναπλήρωση των αποθηκών ενέργειας, οι οποίες είναι περιορισμένες όταν ξυπνάμε.

Σας προτείνουμε τροφίμα που μπορείτε να καταναλώσετε ακόμα και στο δρόμο για τη δουλειά : γάλα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το κουλούρι θεσσαλονίκης, οι χυμοί, οι φρυγανιές σίκαλης ή το πολύσπορο ψωμί με μαλακή μαργαρίνη και μέλι ή μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη.

Συχνά γευμάτα: Αν δεν μπορείτε να έχετε σταθερά γεύματα, τουλάχιστον φροντίστε να τρώτε ανά δύο με τρεις ώρες (τρία μεγάλα γεύματα και δύο μικρά).

Υγιεινές προτάσεις για ελαφριά σνακ που δεν απαιτούν ιδιαίτερο χρόνο προετοιμασίας και αποδίδουν εύκολα ενέργεια είναι:

κουλούρι με σουσάμι

φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα ή χυμοί

γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά,

μπάρες δημητριακών,

ανάλατοι ξηροί καρποί

κράκερ σικάλεως με τυρί χαμηλό σε λιπαρά

μπισκότα πολυδημητριακών

Μεσημεριανό χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερο μαγείρεμα: Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να πάρετε μαγειρευτό φαγητό από το σπίτι ή το εστιατόριο τότε τα έτοιμα γεύματα που θα επιλέξετε πρέπει να έχουν ποικιλία θρεπτικών συστατικών.

Εύκολες και γρήγορες θρεπτικές επιλογές είναι οι παρακάτω:

Δημητριακά: Αν είστε πολυάσχολος ή εργένης και πεινασμένος ..μην ξεχνάτε να αγοράζετε διάφορες γεύσεις δημητριακών ολικής αλέσεως – με μέλι, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, κ.α γιά να τα καταναλώνετε όχι μόνο ως πρωινό αλλά και ως κυρίως γεύμα τις ημέρες που δεν έχετε άλλη διατροφική επιλογή.

Μακαρονάδα ή ριζότο ή πατάτες βραστές ή μπαγκέτα ολικής άλεσης: Πολύ γρήγορα και εύκολα στην προετοιμασία της όταν συνδυάζεται με σάλτσα λαχανικών (πιπεριά, ντομάτα), μανιτάρια, τυρί, άπαχα αλλαντικά προσφέρει στο δευτερόλεπτο γεύση και θρέψη.

Σαλάτα ωμή ή βραστή με τόνο ή κοτόπουλο ή θαλασσινά και ξηρούς καρπούς: Τα λαχανικά αναμφισβήτητα δε θα πρέπει να λείπουν από την καθημερινή διατροφή εφόσον είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα, βιταμίνες και νερό. Επίσης, σε συνδυασμό με τόνο ή κοτόπουλο ή θαλασσινά αποτελούν ένα πλήρες γεύμα εφοδιάζοντας τον οργανισμό με ενέργεια, πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ω3 και ω6 λιπαρά οξέα, ψευδάργυρο και σελήνιο.

Προσέξτε το βραδινό σας γεύμα να είναι ελαφρύ όπως είναι η φρουτοσαλάτα, το γιαούρτι, το γάλα, τα οποία μπορείτε να συνδυάζετε ανάλατους ξηρούς καρπούς και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Να πίνετε 8-10 ποτήρια νερό καθημερινά .
life2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κλείνουν τα «γκισέ»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κλείνουν τα «γκισέ»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ