2014-01-08 13:14:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Περικοπές εν μία νυκτί, ακόμη και στα… σταθερά τηλέφωνα της Αστυνομίας!
Έντονες είναι οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από την απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., να προβεί στην κατάργηση αρκετών σταθερών τηλεφωνικών γραμμών σε Αστυνομικά Τμήματα της Περιφέρειας, μεταξύ αυτών και της Πάτρας, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως αναφέρουν πληροφορίες, τόσο της Αχαΐας, όσο της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes, από χθες το απόγευμα αστυνομικοί αλλά και ανώτεροι αξιωματικοί ενημερώνονταν από πολίτες πως τα τηλέφωνα στα οποία τους καλούσαν, έδειχναν ως χαλασμένα, όπως επίσης γίνεται και με τους εσωτερικούς τετραψήφιους αριθμούς τους οποίους χρησιμοποιούσαν για την μεταξύ τους επικοινωνία τα Αστυνομικά Τμήματα.

Κάτι το οποίο εξακριβώθηκε και από τους συντάκτες του PatrasTimes που προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με συγκεκριμένους τηλεφωνικούς αριθμούς Υπηρεσιών και Τμημάτων της Α.Δ. Αχαΐας.

Αξιωματικοί της τοπικής Αστυνομίας, επικοινώνησαν αρχικά με τον πάροχο (στην προκειμένη τον ΟΤΕ), έτσι ώστε να μάθουν αν υπήρχε κάποια βλάβη και εκεί πραγματικά, όπως ενημερώθηκε το PatrasTimes, έμεναν με το… στόμα ανοικτό! Και αυτό γιατί ενημερώνονταν από τους υπαλλήλους του ΟΤΕ πως έχει δοθεί εντολή κατάργησης αρκετών τηλεφωνικών γραμμών στο πλαίσιο των περικοπών που γίνονται.


Όπως υποστηρίζουν συνδικαλιστές αστυνομικοί αλλά και αξιωματικοί, δεν θα ήταν κακό να γίνει μία αναδιάρθρωση και σε αυτό, όμως θα έπρεπε πρώτα να υπάρχει η σχετική ενημέρωση και φυσικά να ζητηθεί και να ληφθεί υπόψιν και η άποψη και της εκάστοτε Υπηρεσίας για το ποιες τηλεφωνικές γραμμές δεν χρησιμοποιούνται ή θα μπορούσαν να διακοπούν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από την πλευρά του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., η απάντηση που δίνεται είναι πως η κατάργηση αυτή των αστικών τηλεφωνικών γραμμών γίνεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης προκειμένου να μειωθούν οι γραμμές των τηλεφώνων έτσι ώστε να παραμείνουν μόνο όσες πραγματικά χρειάζονται και έτσι να μειωθούν και οι δαπάνες.

Σ. Τσεκούρας: « Στην ασφάλεια του δοκιμαζόμενου πολίτη δεν χωρούν περικοπές»

Επικοινωνώντας με το πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Σταύρο Τσεκούρα για το θέμα αυτό, δήλωσε: «Πιθανόν κάποιοι έχουν πλήρη άγνοια στο πως δουλεύει η Αστυνομία και ειδικότερα τα Αστυνομικά Τμήματα και οι Περιφερειακές Υπηρεσίες εκτός των Επιτελείων. Στο 80% της λειτουργίας τους, έχουν ως κύριο έργο, ή μάλλον καλύτερα πάρεργο την επίδοση εγγράφων, δικογράφων, αποφάσεων, στρατολογικών υποθέσεων, προανακρίσεων κ.α. και είναι αδιανόητο δίχως σκέψη, χωρίς πρόγραμμα και σε κάθε περίπτωση, δίχως την πρόταση της ίδιας της Υπηρεσίας, να καταργούνται οι εναπομείνασες αστικές τηλεφωνικές γραμμές, χωρίς να υπάρχει έστω μία προειδοποίηση. Όλο αυτό έχει δημιουργήσει ένα χάος στην επικοινωνία με τους πολίτες και αντίστροφα, και όλα αυτά μέσα σε μια νύχτα « και καταλήγει ο κ. Τσεκούρας: «Καλό θα είναι να αφήσετε τις περικοπές σε άλλους… τομείς της δημόσιας ζωής. Στην ασφάλεια, στην τάξη και στην εξυπηρέτηση του δοκιμαζόμενου πολίτη δεν χωρούν περικοπές».

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ