2014-01-08 13:47:44
Φωτογραφία για ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ (VIDEO)
Με την επίσημη υποδοχή του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο και των μελών του Κολλεγίου των Επιτρόπων από τον Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε στο Ζάππειο Μέγαρο η επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας.

Θα ακολουθήσει γεύμα των Επιτρόπων με το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο, ομιλία του Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια κοινή συνάντηση των επισήμων.

Για τις 16:15 είναι προγραμματισμένη η κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αμέσως μετά θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στις 16:00 θα αρχίσουν και οι συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας: Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων και Ενέργειας, Μεταφορών, Υποδομών και Περιβάλλοντος.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά, ενώ στο Ζάππειο Μεγαρο έχει διαμορφωθεί ειδική αίθουσα Τύπου για να καλύψει τις ανάγκες των ελληνικών ΜΜΕ, αλλά και των περίπου 65 ξένων ανταποκριτών με ειδίκευση στα ευρωπαϊκά θέματα.


Στους ξένους ανταποκριτές έδωσαν ήδη συνεντεύξεις οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών, προκειμένου να ενημερώσουν για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας.

Σβόμποντα: Η κατάργηση της τρόικας, νίκη για την ελληνική προεδρία

Η κατάργηση του θεσμού της τρόικας θα ήταν η πραγματική νίκη της ελληνικής προεδρίας, αναφέρει σε γραπτό του μήνυμα ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο με αφορμή την επίσημη ανάληψη της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. 

«Προτρέπω την ελληνική προεδρία να καταδείξει με σαφήνεια την πραγματικότητα της αποτυχίας του θεσμού της τρόικας και της παραίσθησης της λιτότητας στην οποία πολλοί ηγέτες ακόμη πιστεύουν. Αν οι τρόικες καταργηθούν κατά τη διάρκεια αυτής της προεδρίας αυτό θα ήταν μια πραγματική νίκη και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη», σημειώνει χαρακτηριστικά. 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ