2014-01-08 22:11:33
Φωτογραφία για ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ 4-0 *ΒΙΝΤΕΟ*
Καμία όρεξη για... αστεία, όσον αφορά το ποιος θα περάσει στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, δεν είχε ο Ολυμπιακός! Οι ερυθρόλευκοι έκαναν επίδειξη δύναμης κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, καθαρίζοντάς τον για πλάκα με 4-0!

Έστω και με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους, οι παίκτες του Ολυμπιακού εμφανίστηκαν σοβαροί με τον Αστέρα Τρίπολης και με την 4άρα που πέτυχαν (που τείνει να γίνει... ταρίφα στο Καραϊσκάκη) μετέτρεψαν σε διαδικαστική τη ρεβάνς για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα γκολ των Ντομίνγκες (17’, πεν.), Κάμπελ (35’), Μπονγκ (56’) και Ολαϊτάν (60’) υπέγραψαν την άνετη επικράτηση των ερυθρόλευκων, που εκμεταλλεύτηκαν άψογα και την αποβολή του Μπαράλες (44’) και προσέφεραν ωραίο θέαμα στον κόσμο τους.

Στα καθαρά αγωνιστικά Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις -δεδομένων των απουσιών και της πρόθεσης για rotation- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Μίτσελ. Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε να κρατήσει και τον Σαβιόλα στον πάγκο, εκεί όπου βρισκόταν για πρώτη φορά και ο Πελέ. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, το 4-4-1-1 του Ολυμπιακού διαμορφώθηκε ως εξής:


Κάτω απ' τα δοκάρια ο Μέγιερι και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς και Παπάζογλου. Στα χαφ βρέθηκαν οι Εντινγκά και Μανιάτης, στα άκρα οι Βάις (αριστερά), Κάμπελ (δεξιά) και ο Ντομίνγκες κινούνταν λίγο πίσω απ' τον προωθημένο Ολαϊτάν.

Ίσως ούτε και ο ίδιος ο Μίτσελ δεν θα μπορούσε να φανταστεί πιο ιδανικό σενάριο απ’ το πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού. Χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα, οι παίκτες του δεν χρειάστηκαν περισσότερα από 45 λεπτά για να δείξουν στον Αστέρα Τρίπολης ποιος κάνει κουμάντο στην υπόθεση-πρόκριση. Αφού προειδοποίησαν με καλές ευκαιρίες των Ντομίνγκεζ και Βάις, στο 17’ είχαν ήδη εξαργυρώσει την ανωτερότητά τους.

Με πέναλτι που κέρδισε ο Σλοβάκος απ’ τον Τσαμπούρη κι εκτέλεσε εύστοχα ο Τσόρι. Οι ερυθρόλευκοι όμως δεν σταμάτησαν και κυρίως ο Χολέμπας, ο οποίος πρώτα βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να σταματήσει τη μόνη ευκαιρία του Αστέρα (κεφαλιά του Ουσέρο) και στη συνέχεια… προκάλεσε το λάθος του Ερνάντες, που έφερε το ευκολότερο γκολ στην καριέρα του Κάμπελ. Έτσι απλά ο Ολυμπιακός είχε ήδη σκορ πρόκρισης και ακόμα ευκολότερο έργο απ’ την ώρα που ο Μπαράλες αποβλήθηκε με δυο κίτρινες σε ισάριθμα λεπτά.

Έτσι, ο Ισπανός τεχνικός μπορούσε να συνεχίσει απερίσπαστος το... rotation, βλέποντάς το ν’ αποδίδει ΚΑΙ αυτό, όταν ο Μπονγκ (που είχε αντικαταστήσει τον Σιόβα) πέτυχε το γκολ που του σέρβιρε ο Μανιάτης. Το ίδιο έκανε και ο Ολαϊτάν στο νέο ολέθριο λάθος του Ερνάντεζ, ο οποίος έχασε την μπάλα απ’ τα χέρια και μεγάλωσε ακόμα περισσότερο το σκορ, σε σημείο ώστε να επισπευστεί ακόμα περισσότερο και το ντεμπούτο του Πελέ.

Άλλωστε η παρουσία του Βραζιλιάνου, που έδειξε άνετος και δεν έχανε ευκαιρία να δοκιμάσει το... σεσημασμένο πόδι του, ήταν το μόνο που έμοιαζε να έχει ενδιαφέρον μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, με κάποιες ωραίες ατομικές ενέργειες ακόμα σαν του Ολαϊτάν, που έφτιαξε μόνος -αλλά δεν πέτυχε τελικά- το γκολ που θα ‘κανε ακόμα πιο εντυπωσιακή τη νίκη του Ολυμπιακού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγιερι, Χολέβας, Σιόβας (46’ Μπονγκ), Μανωλάς, Παπάζογλου, Εντινγκά, Μανιάτης (63’ Μασάντο), Βάις, Κάμπελ, Ντομίνγκες (70’ Πελέ), Ολαϊτάν

Στον πάγκο έμειναν οι: Κάρολ, Σαβιόλα, Βέργος, Βούρος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Μουνάφο (72’ Καράσκο), Ουσέρο, Μπαράλες, Τσάμπουρης, Ζησόπουλος, Κάφα (65’ Σανκαρέ), Ουρτάδο (46’ Χουάνμα), Γκοϊάν, Κοντοές, Εντό.

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαντής, Σέτι, Γόγωνας, Κυριακόπουλος

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ