2014-01-09 11:54:49
Φωτογραφία για Νέα Υόρκη: «Πράσινο φως» στη χρήση μαριχουάνας
Η Νέα Υόρκη θα γίνει η 21η πολιτεία των ΗΠΑ που θα χαλαρώσει τη νομοθεσία για την κάνναβη, νομιμοποιώντας τη χρήση της μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς... όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο κυβερνήτης Μάριο Κουόμο, εξαγγέλλοντας ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα εφαρμοσθεί σε 20 νοσοκομεία της πολιτείας με πληθυσμό 19,5 εκατομμύρια κατοίκους.

«Η ιατρική μαριχουάνα μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του πόνου και στη θεραπευτική αγωγή για την αντιμετώπιση του καρκίνου και άλλων σοβαρών ασθενειών, και 20 πολιτείες την έχουν επιτρέψει. Θα εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου 20 νοσοκομεία θα μπορούν να την συνταγογραφούν», δήλωσε ο Μάριο Κουόμο, ο δημοκρατικός κυβερνήτης που είχε αντιταχθεί επί σειρά ετών στην εφαρμογή του μέτρου, κατά τη διάρκεια της ετήσιας, με έντονα προεκλογικό χαρακτήρα, ομιλίας του στο Αλμπανι. «Θα παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα για να αποτιμήσουμε την αποτελεσματικότητα της ιατρικής μαριχουάνας», πρόσθεσε.

Ο Μάριο Κουόμο θα εκδώσει νομοθετικό διάταγμα για την εφαρμογή του μέτρου , καθώς η πρόταση έχει καταψηφισθεί τέσσερις φορές από το τοπικό κοινοβούλιο.

Μαζί με την πολιτεία της Νέας Υόρκης, η χρήση της μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους, σε ποσότητες και πλαίσια λιγότερο ή περισσότερο αυστηρά, επιτρέπεται σε 21 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες και στην Περιφέρεια της Ουάσινγκτον (Washington DC). Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ