2014-01-09 17:59:07
Φωτογραφία για Φόρτος εργασίας στο ΑΣΕΠ λόγω της κινητικότητας
Τρέχει και δεν φτάνει το ΑΣΕΠ από το φόρτο εργασίας που έχει προκύψει λόγω της μετάταξης ή μεταφοράς δημοσίων υπαλλήλων (κινητικότητα), οι οποίοι βρίσκονται... σε καθεστώς διαθεσιμότητας, αλλά και των ελέγχων για προσλήψεις προσωπικού σε θέσεις του δημοσίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την παραμονή Χριστουγέννων, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Γιώργος Βέης εξέδωσε απόφαση, με την οποία εγκρίνει την καθιέρωση υπερωριακής απογευματινής απασχόλησης 210 υπαλλήλων που υπηρετούν στο ΑΣΕΠ και μέχρι 33.600 ώρες συνολικά, από την 1 Ιανουαρίου μέχρι και την 31 Αυγούστου 2014. Ορίζεται ότι οι ώρες απογευματινής υπερωριακής απασχόλησης που δύναται να εργασθεί κάθε υπάλληλος ανά μήνα, δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις 20.

Η υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων αφορά σε επείγουσες, έκτακτες και επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΑΣΕΠ και του Αποκεντρωμένου Τμήματος ΑΣΕΠ Θεσσαλονίκης. Αυτές, όπως σημειώνεται στην απόφαση (ΦΕΚ, τεύχος Β', αριθμ. φύλλου 3410-31.12.2013) προκύπτουν από την εφαρμογή διατάξεων για:


- έκδοση προκήρυξης πρόσληψης 180 Τελωνειακών υπαλλήλων (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ) στο Υπουργείο Οικονομικών.

- τη διεξαγωγή της διαδικασίας αναπλήρωσης όσων, εκ των 186 διοριστέων Εφοριακών στο Υπουργείο Οικονομικών για την είσπραξη εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, δεν αποδέχτηκαν το διορισμό τους.

- πρόσληψη 279 υπαλλήλων Εφοριακών στο Υπουργείο Οικονομικών.

- τη διεξαγωγή της διαδικασίας πρόσληψης υπαλλήλων

στην ΝΕΡΙΤ.

- τη διεξαγωγή της διαδικασίας πρόσληψης 10 ατόμων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ. ΣΤΑΤ.).

- τη στελέχωση Υπηρεσιών Ασύλου και Α΄ υποδοχής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

- την έκδοση βεβαιώσεων περί γνησιότητας των συμβάσεων μίσθωσης έργου, που συνάπτονται από υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα του δημοσίου τομέα με φυσικά πρόσωπα και τη διατύπωση γνωμοδότησης, αναφορικά με την εξειδίκευση των εποχικών αναγκών στις συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Στον κατάλογο των επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών που οδήγησαν στην έγκριση υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων περιλαμβάνονται οι διαδικασίες που σχετίζονται με:

1. Το προσωπικό για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία σε ΟΤΑ, συνδέσμους ΟΤΑ και ΝΠΔΔ ΟΤΑ και συγκεκριμένα έγκριση πρόσκλησης, έλεγχος πινάκων, εξέταση ενστάσεων, έλεγχος προσόντων επιλεγομένων υποψηφίων.

2. «Τον αυτεπάγγελτο και κατόπιν ενστάσεων έλεγχο προσλήψεων σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα (ΚΟΧ) - ΕΣΠΑ 2007−2013», στο πλαίσιο σχετικών δημοσίων προσκλήσεων του ΟΑΕΔ.

3. Τη λειτουργική, διοικητική και μηχανογραφική υποστήριξη των τριμελών εδικών Υπηρεσιακών συμβουλίων επιλογής, των υπαλλήλων που τίθεται σε διαθεσιμότητα.

4. Τη διαδικασία επεξεργασίας ανακοινώσεων και εγκυκλίων κινητικότητας και την διεξαγωγή της διαδικασίας μετάταξης ή μεταφοράς υπαλλήλων (κινητικότητα) που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης των θέσεών τους

5. Τη συνδρομή στη σύνταξη των πινάκων κατάταξης και επιλογής για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Οπως σημειώνεται από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, η δαπάνη που προκύπτει από την υπερωριακή απασχόληση δεν υπερβαίνει το ύψος της εγγεγραμμένης σε κωδικό πίστωσης του προϋπολογισμού του για το 2014.

Επίσης, έχουν προκύψει υπηρεσιακές ανάγκες στο ΑΣΕΠ λόγω της εφαρμογής διατάξεων του άρθρου 21 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει: α) περί προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) για την κάλυψη εποχιακών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών καθώς και αναγκών στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων ή έργων που χρηματοδοτούνται ή επιδοτούνται από διεθνείς οργανισμούς ή ερευνητικών προγραμμάτων και β) περί προσλήψεων με Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου (ΣΜΕ), με την έγκριση ανακοινώσεων και τον έλεγχο πινάκων και ενστάσεων.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι το ΑΣΕΠ έχει να επιληφθεί τις διαδικασίες για την εφαρμογή του ν. 2190/1994, όπως ισχύει, «περί προσλήψεων προσωπικού για αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών με δίμηνες συμβάσεις και περί προσλήψεων εργατικού και τεχνικού προσωπικού των Δήμων μέχρι 5 ημέρες κατ΄άτομο».

Το Βήμα
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ