2014-01-09 22:17:32
Φωτογραφία για Κορύφωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο
Τουρκικό ελικόπτερο AS-532 Cougar πραγματοποίησε υπέρπτηση του ΒΑ άκρου της Σάμου.Για τρίτη ημέρα συνεχίστηκαν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, μετά την παρουσία της πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας στα ακριτικά νησιά των Δωδεκανήσων τα Θεοφάνεια.

Συγκεκριμένα, ελικόπτερο AS-532 Cougar της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 14:33, πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν ΒΑ άκρου της Σάμου στις 14:35 (λόγω εγγύτητας της νήσου στην Τουρκία) σε ύψος 10.000 ποδών.

Το ελικόπτερο εξήλθε του FIR Αθηνών στις 14:37 και όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, αναγνωρίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Παράλληλα, δύο σχηματισμοί με συνολικά 12 μαχητικά της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας προχώρησαν σε τρεις παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και παραβίασαν τρεις φορές τον Εθνικό Εναέριο Χώρο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ένας από τους δύο σχηματισμούς αποτελούνταν από 10 μαχητικά (εκ των οποίων τα 4 οπλισμένα), απόδειξη κορύφωσης της ποσοτικής και ποιοτικής κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.

Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Strategy Reports
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ