2014-01-09 22:34:10
Φωτογραφία για Οι Ευρωβουλευτές καλούν τον Σνόουντεν σε ακρόαση
Την ακρόαση του πρώην τεχνικού συμβούλου της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, Έντουαρντ Σνόουντεν, ενέκρινε η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ακρόαση του Σνόουντεν, ο οποίος ζει στη Ρωσία μετά τη χορήγηση προσωρινού ασύλου, θα γίνει μέσω "διαδραστικής" τηλεδιάσκεψης, όπως ζήτησαν οι ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ως προϋπόθεση.

«Στον Σνόουντεν θα μπορούν να υποβληθούν ερωτήματα από τους Ευρωβουλευτές και δεν θα πάρει μόνον το βήμα», δήλωσε η Γαλλίδα Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ Βερονίκ Ματιέ Ουιγιόν, «Θα τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις για "την εγγύηση της ασφάλειας" του Σνόουντεν, ο οποίος διατρέχει τον κίνδυνο να του επιβληθεί κάθειρξη 30 ετών στις ΗΠΑ για παραβίαση της Πράξης περί Κατασκοπείας και για κλοπή εγγράφων που ανήκουν στο κράτος».

Ο Σνόουντεν δεν έχει απαντήσει ακόμα στην πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ αν η απάντησή του είναι θετική, η ακρόαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί ως τα τέλη Φεβρουαρίου.


Ο συντηρητικός Βρετανός ευρωβουλευτής, Τίμοθι Κερκχόουπ, ο οποίος τάσσεται κατά της ακρόασης του Σνόουντεν, χαρακτήρισε την πρόσκληση "άκρως ανεύθυνη" και υποστήριξε ότι καταφέρει πλήγμα στην "αξιοπιστία του Ευρωκοινοβουλίου".

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Ρεπουμπλικάνος Μάικ Ρότζερς, ο οποίος είχε κληθεί στο Ευρωκοινοβούλιο ως εκπρόσωπος του Κογκρέσου, ο οποίος είχε προκληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε προειδοποιήσει ότι μια ακρόαση του Σνόουντεν θα έχει "αρνητικές συνέπειες" στις σχέσεις ΕΕ - ΗΠΑ.

directnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Fast Forward: Cydia app free update v1.5
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Fast Forward: Cydia app free update v1.5
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ