2014-01-10 19:39:03
Φωτογραφία για Αιτωλοακαρνανία: Απόφαση σταθμός για τον Αχελώο βάζει ξανά φρένο στην εκτροπή
Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com, η απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού έκανε δεκτές τις αιτήσεις του «Παγκόσμιου Ταμείου για τη φύση (WWF) Ελλάς», της «Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», και των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας που είχαν ζητήσει διακοπή των έργων, υιοθετώντας το σύνολο των επιχειρημάτων ως προς τους λόγους ακύρωσης του έργου της εκτροπής του Αχελώου.

Υπενθυμίζουμε ότι η υπόθεση της εκτροπής του Αχελώου «σέρνεται» στο ΣτΕ εδώ και 22 χρόνια, καθώς η πρώτη προσφυγή κατά του έργου κατατέθηκε στο δικαστήριο το 1991 και έχουν εκδοθεί επτά αποφάσεις από το 1994 ως το 2011.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2013 συζητήθηκε ξανά η υπόθεση στην Ολομέλεια του ΣτΕ, ύστερα και απ’ τις απαντήσεις στα 14 προδικαστικά ερωτήματα που είχαν αποσταλεί στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Το περιεχόμενο της απόφασης ουσιαστικά είναι γνωστό από τον περασμένο Ιούνιο, σήμερα όμως έγινε η επίσημη ανακοίνωση, που δικαιώνει απόλυτα την Αιτωλοακαρνανία.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ