2014-01-11 08:45:13
Φωτογραφία για Η καλή φυσική κατάσταση μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος
Η καλή φυσική κατάσταση των εφήβων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφράγματος στην ενήλικη ζωή τους, ενώ οι άνδρες που είναι σε φόρμα αλλά παχύσαρκοι ή υπέρβαροι στην εφηβεία τους, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο European Heart Journal.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Umeå στην Σουηδία ανέλυσαν στοιχεία από 743.498 άνδρες που έλαβαν ιατρική εξέταση στην ηλικία των 18 ετών, όταν επιστρατεύτηκαν στην εθνική υπηρεσία κατά την χρονική περίοδο 1969-1984 . Το επίπεδο φυσικής κατάστασης των ανδρών μετρήθηκε με ένα τεστ ποδηλάτων , στα οποία η αντίσταση αυξανόταν σταδιακά έως ότου ήταν πάρα πολύ εξαντλημένοι για να συνεχίσουν.

Από τα ευρήματα της μελέτης φάνηκε ότι το γυμναστήριο μόνο δεν αντισταθμίζει πλήρως τους κινδύνους της παχυσαρκίας. “Ένα φυσιολογικό βάρος είναι πιο σημαντικό από το να είναι κάποιος σε καλή φυσική κατάσταση , αλλά είναι ακόμα καλύτερο να έχει κάποιος και τα δύο, φυσιολογικό βάρος και καλή φυσική κατάσταση ”, ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας Πίτερ Νόρντστρομ.


Η μελέτη έδειξε ότι αυξάνοντας κατά 15 % την φυσική δραστηριότητα, ο κίνδυνος εμφράγματος μειώνεται κατά 18% μετά από 30 χρόνια. Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης ότι η τακτική άσκηση στο γυμναστήριο κατά την εφηβεία μειώνει κατά 35 % τον κίνδυνο πρόωρης καρδιακής προσβολής στην ενήλικη ζωή.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η σύνδεση μεταξύ της φυσικής κατάστασης και της καρδιακής νόσου είναι πολύπλοκη και μπορεί να επηρεάζεται από ένα μεγάλο αριθμό παραγόντων, όπως η κληρονομικότητα και η προδιάθεση.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τρικ για τέλεια γραμμή eyeliner!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τρικ για τέλεια γραμμή eyeliner!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ