2014-01-14 13:44:06
Φωτογραφία για O Ελβετός που λάτρεψε την Κρήτη - Πολύχρωμος ενθουσιασμός μέσω αλληλογραφίας
της Ελένης Καμπουράκη

Μια φορά ήταν αρκετή για να ερωτευτεί ο φιλέλληνας, πλέον, Αλφρεντ Ζαγκ την γοητευτική Κρήτη.

Ο Φρέντυ, όπως είναι το χαϊδευτικό του όνομα, επισκέφτηκε πριν από 5 χρόνια το νησί.

Από τότε η μεγάλη απόσταση δεν κατάφερε να εμποδίσει την έκδηλη λατρεία του Ελβετού για το νησί και τη χώρα μας.

Μάλιστα δεν ξεχνά, με κάθε ευκαιρία, να ευχαριστεί και να εύχεται στους ανθρώπου που θεωρεί εκπροσώπους της Κρήτης, τους υπαλλήλους του τοπικού παραρτήματος Κρήτης του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) . Έτσι κάθε Χριστούγεννα ,Πάσχα ,καλοκαίρι αλλά και σε διάφορες χριστιανικές γιορτές, δεν παραλείπει να επικοινωνεί μαζί τους και μην βάλει ο νου σας πως επικοινωνεί με τον πλέον σύνηθες τρόπο, μέσω μέιλ δηλαδή, αλλά.. δια αλληλογραφίας.

Όπως φαίνεται από τις κάρτες ο ευαίσθητος Φρέντυ προτιμά τον τρόπο της παραδοσιακής αλληλογραφίας με όχι και τόσο συνηθισμένες και κοινότυπες κάρτες. Οι χειροποίητες δημιουργίες του Ελβετού, αντικατοπτρίζουν τις διακοπές του στην Κρήτη ...είναι ξεχωριστές.


Με πολλά και πολύχρωμα στολίδια.. πλουμιστές με φαντασία. Αρχαιοελληνικά σχέδια λουλούδια, ήλιους, αυτοκόλλητα και σχέδια ανάλογα με την εποχή της αποστολής.

Μάλλον ο Φρέντυ έχει συνδιάσει την Ελλάδα και την Κρήτη με τα αισιόδοξα και όμορφα αυτά στοιχέια. Πραγματικά δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες οι κάρτες του είναι άκρως εντυπωσιακές φτιαγμένες με μεράκι και αγάπη.

Ο ίδιος συμπονά και λυπάται για την οικονομική κρίση της χώρας και συγκεκριμένα, σε ένα από τα δεκάδες γράμματά του, διαβάζουμε πως θέλει να βγούμε από αυτή την κατάσταση άμεσα:

«Ελπίζω και εύχομαι,να έρθουν σύντομα καλύτερες στιγμές για την Ελλάδα, όταν ακούω και μαθαίνω πως τόσα τόσα πολλά προβλήματα περνάει αυτή η τόσο υπέροχη και μοναδική χώρα και οι Έλληνες έχουν υποφέρει τόσα πολλά... »

«...Επίσης ελπίζω οι πολυαγαπημένοι μου Έλληνες φίλοι να έχετε μια καλή χρονιά. Τόσο καλή που στη χώρα σας να υπάρξει μια πολύ καλή ριζική αλλαγή...»

Στο παρακάτω γράμμα ευχαριστεί 8 φορές για την βοήθεια και την εξυπηρέτηση των εργαζομένων στον ΕΟΤ στο παράρτημα της Κρήτης γιατί του έστειλαν ένα μαξιλαράκι που ήθελε ακόμα από τις διακοπές του στο νησί.

«Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη τόσο φιλική και βοηθητική εξυπηρέτηση, να αγοράσετε και να μου στείλετε αυτό το υπέροχο μαξιλάρι, αυτό κάνουν μόνο καλοί Έλληνες άγγελοι για τον τρελό τουρίστα με τις τόσο ασυνήθιστες επιθυμίες από την Ελβετία.»

Δεν είναι λίγες οι φορές που στις πανέμορφες και περίτεχνες κάρτες του προσπαθεί να γράψει στην ελληνική γλώσσα .., όσα προσπάθησε να μάθει μόνος του και όσα θυμάται από τις επισκέψεις του στην όμορφη και ξεχωριστή όπως την αποκαλεί ο ίδιος Ελλάδα και τη μοναδική επίσκεψή του στην Κρήτη.

irakliolive.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μάρτενς από τώρα στον ΠΑΟΚ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μάρτενς από τώρα στον ΠΑΟΚ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ