2014-01-15 06:45:05
Φωτογραφία για Στα βουνά με το Suzuki SX4 S-Cross
Καιρός για εξορμήσεις στα χιονισμένα βουνά. Για το Σαββατοκύριακο που είχα προγραμματίσει εκδρομή στην Αμφίκλεια επέλεξα το πιο καινούργιο μοντέλο της Suzuki. Το SX4 S-Cross με κινητήρα ντίζελ 1.6 και πρόσθετο προσόν την τετρακίνηση. Το ιαπωνικό crossover δέχθηκε το βάρος τριών επιβατών, καθώς και την πρόσθετη επιβάρυνση των αποσκευών (αποθηκευτικός χώρος 430 λίτρα). Φούλαρα ντίζελ από γνωστό πρατήριο και ξεκίνησα.

Ο πετρελαιοκινητήρας έδειξε από τα πρώτα χιλιόμετρα την καλή διαγωγή του. Απέδωσε γραμμικά και ήταν πρόθυμος να ανεβάσει στροφές. Κάτω από το γκάζι υπήρχαν 120 ίπποι και -το σημαντικότερο- 32,6 χλγμ. ροπής, διαθέσιμα μόλις από τις 1.750 σ.α.λ.

Μόλις ακουμπούσα το γκάζι, το φορτωμένο αυτοκίνητο ξεκινούσε και επιτάχυνε με ικανοποιητικό ρυθμό, χωρίς κομπιάσματα και διαμαρτυρίες. Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 13’’, τελική ταχύτητα 175 χλμ./ώρα. Διατήρησα καλό ρυθμό στο ταξίδι και δεν προκάλεσα τη δέσμη των ραντάρ. Τα 120 χλμ./ώρα ήρθαν χωρίς πίεση και μου εξασφάλισαν χαμηλή κατανάλωση, μόλις 5,6 λίτρα/100 χλμ.(εργοστασιακή 4,6 λίτρα/100 χλμ.).


Η αποδοτική ηχομόνωση κράτησε έξω από την καμπίνα τους θορύβους και τους κραδασμούς.

Στους λασπωμένους χωματόδρομους του Παρνασσού δοκίμασα το σύστημα τετρακίνησης (ηλεκτρομαγνητικός συμπλέκτης). Επέλεξα τη ρύθμιση Snow&Mud και κινήθηκα με ασφάλεια. Υπάρχουν άλλες τρεις επιλογές: Auto για γενική χρήση, Sport (κυρίως για ανηφορικές διαδρομές) και Lock για ειδικές συνθήκες (χιόνια).

Το τιμόνι έχει βελτιωμένη αίσθηση και απόκριση σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Τιμή από 24.270 ευρώ, εκπομπές CO2 120 γρ./χλμ., τέλη κυκλοφορίας 108 ευρώ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ