2014-01-15 07:29:07
Φωτογραφία για Στο δικαστικό συμβούλιο η απόφαση για τον Δημήτρη Κοντομηνά
Το δικαστικό συμβούλιο καλείται σήμερα να αποφασίσει για την προφυλάκιση ή όχι του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά για την υπόθεση του... Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ της εισαγγελέα Πόπης Παπανδρέου και του ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη.

Η κ. Παπανδρέου φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, να ζήτησε να κρατηθεί ο επιχειρηματίας, ενώ ο ανακριτής της υπόθεσης, Γιώργος Ανδρεάδης, είχε την άποψη ότι στον κ. Κοντομηνά πρέπει να επιβληθούν χρηματική εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ - ποσό που δεν έχει επιβληθεί στο παρελθόν, σε ανάλογη υπόθεση - και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Κατά την χθεσινή του απολογία ο επιχειρηματίας αμφισβήτησε το σκεπτικό του εισαγγελικού πορίσματος και να υποστήριξε ότι για τα δάνεια έβαλε ενέχυρο μετοχές, αλλά και προσημειώσεις σε ακίνητα. Δέχθηκε δε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην αποπληρωμή τους, πλην όμως τόνισε ότι προτίθεται να προβεί σε ρυθμίσεις.

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματική εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε ο Χαράλαμπος Γιαγκούδης, πρώην στέλεχος της τράπεζας, μετά την απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση των δανείων του ΤΤ.

Στον κ. Γιαγκούδη επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρέωση εμφάνισης δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ