2014-01-15 17:08:11
Φωτογραφία για ΚΟΥΠΕΡ : ΝΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
Η κατάληψη της τρίτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ.

Ο Ντι Τζέι Κούπερ, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά», αναφέρθηκε στο πρόσφατο «διπλό» της ομάδας του επί του Ίκαρου Χαλκίδας, τον αποκλεισμό τους από το Eurocup, αλλά και τη συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στόχους τους είναι να πετύχουν το δυνατόν περισσότερες νίκες στο δεύτερο γύρο, ακόμα και επί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά τα όσα είπε Για την εκτός έδρας νίκη επί του Ίκαρου Χαλκίδας: «Μπορεί να φαίνεται ότι κόψαμε λίγο ταχύτητα στο τελευταίο οκτάλεπτο, θέλαμε να παίξουμε με το χρόνο, πήραν κάποια μεγάλα σουτ και μείωσαν, αλλά δεν κινδυνέψαμε. Σίγουρα δεν ήταν το παιχνίδι όπως εκείνο με την Άγκυρα το οποίο χάσαμε ενώ είχαμε πάρει μεγάλη διαφορά. Απλώς με τον Ίκαρο χαλαρώσαμε στο τελευταίο πεντάλεπτο, είναι κι αυτό όμως μέρος του παιχνιδιού, το οποίο ελέγχαμε στο σύνολό του και δεν θα το χάναμε».


Για τη σημασία του «διπλού» στο ΔΑΚ Κανήθου: «Ήταν πολύ καλή και αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας. Είναι πολύ θετικό να κερδίζεις εκτός έδρας οποιαδήποτε ομάδα. Ο αντίπαλος προσπάθησε σκληρά, μπορεί να μείωσε τη διαφορά, αλλά εμείς κερδίσαμε. Η νίκη μετράει, είναι άλλη μία συνεχόμενη στο πρωτάθλημα και στέλνει πολύ θετικά μηνύματα».

Για το «κλειδί» της νίκης: «Θεωρώ ότι ήταν εξ αρχής η συγκέντρωση στην άμυνα και μετά η καλή μας επίθεση. Πρωτίστως, όμως, η μαχητική μας άμυνα. Συμφωνώ μάλιστα με το Γιώργο Δέδα που είπε ότι τα πρώτα τρία δεκάλεπτα ήταν τα καλύτερά μας στη φετινή σεζόν, γιατί παίξαμε ομαδικά και μου άρεσε που μας βοήθησε και ο κόσμος μας σε αυτό».

Για τον αποκλεισμό τους από το Eurocup: «Τώρα, δεν έχουμε και διπλές υποχρεώσεις, παρά μόνο ένα παιχνίδι κάθε εβδομάδα. Προσωπικά και νομίζω κάθε άνθρωπος του μπάσκετ θέλει να παίζει στην Ευρώπη. Ο συναγωνισμός σε ψηλότερο επίπεδο μόνο καλό σου κάνει. Από την άλλη, είναι και πολύ καλύτερο να δίνεις δύο αγώνες την εβδομάδα, αντί να κάνεις επί πέντε ημέρες προπόνηση. Δεν καταφέραμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο παρότι προσπαθήσαμε, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι και με όσα κάναμε. Συνεχίζουμε μόνο στο πρωτάθλημα για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι».

Για τη συνέχεια στην Basket League ΟΠΑΠ: «Θέλουμε να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Ακόμα και επί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αρκεί σε αυτά να έχουμε και γεμάτο γήπεδο… Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι πιο δυνατός, πλέον, γιατί θα έχουμε σίγουρα πολύ καλύτερη χημεία. Στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε εν όψει των πλέι οφ, μέσα στην 4άδα κι αν είναι δυνατόν και στην 3η θέση».

Για τις ασίστ: «Μου αρέσει πολύ να κάνω καλύτερους τους συμπαίκτες μου και την ομάδα. Αυτό προσπαθώ όταν μου δίνεται η ευκαιρία. Δεν με νοιάζει να σουτάρω πολύ ούτε να παίρνω προσπάθειες για δίποντο, παίρνω όμως κάποια σουτ, κυρίως τρίποντα, ανάλογα με το τι μου δίνει η αντίπαλη άμυνα, όταν με αφήνουν. Αλλά πρωτίστως θέλω να δίνω στους ψηλούς μας και να τελειώνουν αυτοί, γιατί είναι πολύ ικανοί».

Για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ: «Μπορεί να μην έρχονται πολλοί στο γήπεδό μας, αλλά το ότι βρέθηκαν και στην εξόρμησή μας αυτή (με τον Ίκαρο Χαλκίδας), όπως είχαν κάνει και στο Μαυροβούνιο -τότε που μας βοήθησαν πολύ για να κερδίσουμε την Μπούντουτσνοστ- αποδεικνύει ότι ο ΠΑΟΚ έχει οπαδούς παντού! Τους περιμένουμε και αλλού, όπως τους θέλουμε κοντά μας και στο γήπεδό μας. Θεωρώ ότι είναι οι καλύτεροι φίλαθλοι του πρωταθλήματος και θα ήθελα να δω να γεμίζουν οι κερκίδες σπίτι μας και να παίζω με 8.000 φιλάθλους μας στο πλευρό μας».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ