2014-01-15 23:55:05
Φωτογραφία για Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου 111-87
Εξωπραγματικά καλή σε άλλο ένα "επικίνδυνο" παιχνίδι, η Ρεάλ έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ και διέλυσε με 111-87 την κατά τα άλλα αξιόμαχη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης Μπάγερν Μονάχου.

Αν είσαι αντίπαλός της, ελπίζεις να μην τη βρεις στην καλή βραδιά της. Αν είσαι οπαδός της, απολαμβάνεις τις παραστάσεις που δίνει σε κάθε αγώνα. Οπως κι αν έχει, η Ρεάλ είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης και το ματς με τη Μπάγερν απλώς το επιβεβαίωσε.

Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο διέλυσαν με 111-87 την φιλότιμη ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς, όμως η αλήθεια είναι πως οι Γερμανοί άξιζαν κάτι καλύτερο. Αντεξαν στις τρεις από της τέσσερις περιόδους, έδειξαν ότι δεν τους αρκεί μια απλή συμμετοχή στο Top-16, αλλά δεν κατάφεραν να "σπάσουν" τον ρυθμό των γηπεδούχων που σκόραραν 41 πόντους (!) στο τρίτο δεκάλεπτο.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ (24 πόντοι, 4/7 δίπ., 4/6 τριπ., 5 ριμπ., 3 ασ. σε 26'), ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ (19 πόντοι, 7 ασίστ σε 22 λεπτά), ο Νίκολα Μίροτιτς (16 πόντοι), ο Γιάννης Μπουρούσης (7 πόντοι, 2/4 δίπ., 0/1 τρίπ., 7 ριμπ., 1 μπλοκ σε 20 λεπτά) ήταν οι τέσσερις κορυφαίοι στην απίθανη βραδιά της Ρεάλ. Ο Μάλκολμ Ντιλέινι (22 πόντοι, 3 ριμπ., 6 ασ.) ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι Γερμανοί.


Ο αγώνας

Οι Γερμανοί ήθελαν να δείξουν από νωρίς ότι θα παλέψουν για τις πιθανότητές τους και το έκαναν με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Λούκα Στάιγκερ πέτυχε δυο τρίποντα για το 9-10, ο Μπένζινγκ έκανε στην επόμενη φάση το 9-13 και οι γηπεδούχοι εκνευρίστηκαν. Με τον Ντιλέινι να προκαλεί... πονοκεφάλους και να γράφει το 17-22 το ματς έγερνε φανερά προς το μέρος της Μπάγερν, η οποία όχι μόνο κέρδιζε το χειροκρότημα μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά έκλεισε και την πρώτη περίοδο μπροστά με 17-24.

Παρά το κακό της ξεκίνημα, η Ρεάλ βρήκε γρήγορα τρόπο για να ισορροπήσει το παιχνίδι. Το πέτυχε με τρίποντα από τους Μίροτιτς - Φερνάντεθ - Κάρολ για να περάσει μπροστά (30-28), πριν η Μπάγερν απαντήσει με τρομερή ψυχραιμία για να ανακτήσει το προβάδισμα (32-34). Ο Μπράιαντ έκανε καλή δουλειά, ο Στάιγκερ έβαλε άλλο ένα μακρινό σουτ για το 39-42, ο αγώνας είχε σπουδαίο ρυθμό, πλησίαζε τα στάνταρ του ΝΒΑ και έκλεισε με την ελάχιστη διαφορά (48-47) χάρη σε σουτ του Ροντρίγκεθ από τα 7μ.25.

Κι αν στο πρώτο μισό του αγώνα οι γηπεδούχοι ήταν κάπως... χαλαροί, δεν συνέβη το ίδιο και στις αρχές της επανάληψης. Ο Γιουλ, μαζί με τον τρομερό Φερνάντεθ και τους Μίροτιτς - Μπουρούση έτρεξαν ένα φοβερό επί μέρους 23-8 σε πέντε λεπτά, με αποτέλεσμα η Ρεάλ να "χτίσει" προβάδισμα 16 πόντων (71-55) και να βάλει το κοινό για τα καλά στο παιχνίδι. Η Μπάγερν προσπάθησε να μείνει κοντά, όμως ένα ακόμη καλάθι από τον Γιουλ (που είχε ταλαιπωρηθεί από νωρίς με φάουλ) έκανε το 79-64 δυο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, πριν γραφτεί το 89-66 που έκοψε οριστικά τα πόδια των φιλοξενούμενων.

Οπως καταλαβαίνει κανείς, η τέταρτη περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Λάσο έκανε το συνηθισμένο rotation, έβγαλε τον Μίροτιτς από το ματς, έπαιξε με τους Ροντρίγκεθ, Φερνάντεθ, Κάρολ, Μπουρούση, Ρέγιες στην ίδια πεντάδα, έφτασε τους 100 πόντους πέντε λεπτά πριν το τέλος και γνώρισε την αποθέωση από το κοινό της που απόλαυσε την 13η νίκη σε ισάριθμους αγώνες τη φετινή σεζόν. Κι αν είμαστε ακόμη στα μέσα της σεζόν, το ερώτημα είναι τι άλλο θα δούμε από τη φετινή Ρεάλ που συνδυάζει το θέαμα με την ουσία.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ