2014-01-16 01:32:50
Φωτογραφία για Προβολή της ταινίας Bent στον Κοινωνικό Χώρο - Ποτέ ξανά ρoζ τρίγωνα
H πρωτοβουλία για τη δημιουργία αντισeξιστικής/αντιoμoφoβικής ομάδας στο Ηράκλειο προβάλουμε την, βασισμένη στο θεατρικό έργο του Martin Sherman, ταινία Bent. Η προβολή θα γίνει τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.

...ποτέ ξανά Ροζ Τρίγωνα

Η ταινία Bent του σκηνοθέτη Sean Mathias, παραγωγής 1997, αναφέρεται στη δίωξη των oμoφυλόφιλων την περίοδο της ναζιστικής Γερμανίας και την εξόντωση πολλών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Πρωταγωνιστής είναι ο Μαξ, ένας απελευθερωμένος σeξουαλικά oμoφυλόφιλος άντρας στο Βερολίνο του 1934, ο οποίος συζεί μ' έναν χορευτή, τον Ρούντυ. Εκείνη τη χρονιά ο Χίτλερ, με το πρόσχημα της οργάνωσης πραξικοπήματος, αποφασίζει να καθαιρέσει και να απομακρύνει τους oμoφυλόφιλoυς από τα στρατεύματα του, θεωρώντας την oμoφυλoφιλία εκδήλωση εκφυλισμού της Άριας φυλής και καθιστώντας τη παράνομη
. Απαγορύεται όχι μόνο κάθε εκδήλωση oμoφυλoφιλικής διάθεσης, αλλά ακόμη και η σκέψη και η φαντασίωση. Ο Μαξ και ο Ρούντυ γίνονται αναπόφευκτα στόχος άγριου διωγμού. Ο δεύτερος δεν επιβιώνει, ενώ ο Μαξ καταλήγει στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου. Εκεί, η γνωριμία του με τον Χορστ γίνεται αφορμή για να συγκρουστούν η αξιοπρέπεια, οι προσδοκίες και ο eρωτας με την σκληρή πραγματικότητα της επιβίωσης.

Σκηνοθεσία: Sean Mathias

Πρωταγωνιστούν οι: Clive Owen, Lothaire Bluteau, Ian McKellen, Mick Jagger, Jude Law, Rachel Weisz

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι, όπως πάντα, ευπρόσδεκτα.

Αντισeξιστές/τριες και ΛΟΑΤ του Ηρακλείου δεν ξεχνάμε τι σημαίνει φασισμός
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ