2014-01-16 16:07:09
Φωτογραφία για Με ενισχυτική διδασκαλία απαντούν στη «Λευκή Εβδομάδα» οι καθηγητές της Ξάνθης
Με εβδομάδα ενισχυτικής διδασκαλίας απαντούν οι καθηγητές της Ξάνθης στην πρόταση περί «Λευκής Εβδομάδας», κατά την οποία τα σχολεία θα κατεβάσουν ρολά ώστε να τονωθεί ο κλάδος του χειμερινού τουρισμού. Πρόταση ωστόσο την οποία... ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης κ. Απόστολος Αγκόρτσας χαρακτηρίζει «γελοία».

«Ωραία η πρόταση, αλλά άργησε έξι χρόνια. Αν τα λέγαμε το 2007 που οι άνθρωποι είχαν εργασία και υπήρχαν λεφτά θα είχε πολύ ενδιαφέρον. Το πρόβλημά μας σήμερα είναι εάν θα πάνε τα παιδιά να μάθουν σκι; Στην Ξάνθη όλα τα ξενοδοχεία ή πωλούνται ή νοικιάζονται» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Αγκόρτσας τονίζοντας πως «τι χαζομάρες είναι αυτές που σκέφτονται κάθε λίγο και λιγάκι αυτοί οι φωστήρες της Κυβέρνησης; Ποιος γονιός έχει λεφτά να στείλει το παιδί του διακοπές;».

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ο ίδιος παρουσιάζεται εξοργισμένος με τέτοιου είδους προτάσεις, λέγοντας πως «αντί να κοιτάξουν να μειώσουν την ανεργία ψάχνουν να βρουν κολπάκια για να προβάλουν το ανενεργές έργο τους. Μας ειρωνεύονται και τους πολίτες και τους επαγγελματίες του τουρισμού. Αυτοί οι κύριοι καλό θα ήταν να σηκωθούν και να φύγουν από την Ελλάδα. Να πάψουν να μας βομβαρδίζουν με βλακείες και ψέματα».


Η αναδουλειά στον κλάδο του τουρισμού στην περιοχή της Ξάνθης φαίνεται πως έχει βλάψει ανεπανόρθωτα στα Ξενοδοχεία της περιοχής, τα οποία διανύουν εποχές βαθιάς ύφεσης ενώ στο σύνολό τους είτε πωλούνται είτε ενοικιάζονται.

«Όλα τα ξενοδοχεία της Ξάνθης πωλούνται απλά δεν βρίσκεται κανένας αφελής να τα αγοράσει. Όλο το δυναμικό μας μένει ανενεργές λόγω κάποιων ηλιθίων που βρίσκονται στην Αθήνα» εξηγεί ο κ. Αγκόρτσας.

Από τη μεριά της η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης κα Μαρία Λουκοπούλου τονίζει πως «προφανώς μας δουλεύουν Η κυβέρνηση μας έφερε μαύρες μέρες και τώρα μας προτείνει λευκές εβδομάδες. Πρέπει να φροντίσουν να πέσει η ανεργία και να αυξήσουν τους μισθούς. Έχουν απαξιώσει τόσο πολύ το σχολείο που όταν κάποιος κρίνει ότι πρέπει να κλείσουν αμέσως το εξετάζουν, χωρίς να εξετάζουν το τι θα γίνει με την εκπαιδευτική διαδικασία».

Όπως εξηγεί, «εμείς αποφασίσαμε στην Ξάνθη σε περίπτωση που τελικά γίνει η λευκή εβδομάδα θα έχουμε ανοιχτά τα σχολεία και θα καλέσουμε τα παιδιά να κάνουν ενισχυτική διδασκαλία», ενώ σχολιάζοντας το πώς εκτιμά η ίδια πως έχουν εκλάβει την πρόταση αυτή γονείς και μαθητές αναφέρει πως «η πρόταση προκάλεσε γέλωτες σε όλο τον κόσμο. Μόνο έτσι μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, είναι αστείο. Νομίζω ότι δουλευόμαστε μεταξύ μας. Ποια οικογένεια έχει λεφτά να πάει διακοπές;».

thrakitoday.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ