2014-01-19 18:05:09
Φωτογραφία για ΕΛΛΗΝΙΑΔΗΣ : ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ
Γνωρίζει πολύ καλά τον Ολυμπιακό, αφού πέρα από ότι αγωνίστηκε με τους ερυθρόλευκους, διετέλεσε και τιμ μάνατζερ στους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο Σταύρος Ελληνιάδης μίλησε στον «Γαύρο» για το Θρύλο, την κούραση που επικρατεί λόγω των τραυματισμών, την ένταξη των νέων παικτών στο ροτέισον αλλά και το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο τιμ μάνατζερ του Ίκαρου Χαλκίδας μάλιστα θεώρησε πως παίκτης-κλειδί για τη Δευτέρα θα είναι ο Γιώργος Πρίντεζης από την πλευρά του Ολυμπιακού.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μετά το μεγάλο σερί θετικών αποτελεσμάτων του Ολυμπιακού, υπάρχει μία… κοιλιά στην απόδοσή τους. Κατά τη δική σας γνώμη που οφείλεται η αγωνιστική πτώση των Πειραιωτών;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι λογικό να κάνει κάποια κοιλιά ο Ολυμπιακός, αφού τα ματς του είναι συνεχόμενα και δεν υπάρχει η φρεσκάδα που είχε πριν. Αυτό οφείλεται εννοείται και στο μικρό ροτέισον, αφού η απουσία του Λο και του Πέτγουεϊ έχει κοστίσει στην ομάδα και δεν έχει την ευχέρεια ο προπονητής να φρεσκάρει όπως θέλει τους υπόλοιπους παίκτες. Ηρθαν τώρα τα δύο νέα παιδιά (σ.σ. ο Μάρντι Κόλινς και ο Τζαμάριο Μουν) που χρειάζονται όμως υπομονή και στήριξη.


Ε: Είναι δυνατόν τα δύο νέα αποκτήματα του Ολυμπιακού να ενσωματωθούν γρήγορα στις απαιτήσεις της ομάδας; Πόσο θα… «αναπνεύσει» ο Θρύλος με την προσαρμογή τους;

Α:Οι δύο παίκτες θέλουν καιρό για να μπουν στο κλίμα τις ομάδας και να μάθουν τον τρόπο παιχνιδιού της. Οταν συμβεί αυτό τότε οι υπόλοιποι θα είναι πιο φρέσκοι και θα μπορούν να αποδώσουν καλύτερα όλοι σίγουρα. Εκεί θα φανεί όμως η δουλειά της ομάδας εσωτερικά, με τον τρόπο που θα καταφέρει να τους βάλει γρήγορα στη φιλοσοφία της. Ο Μουν προέρχεται από το ΝΒΑ και το ΝΒDL όπου το μπάσκετ απέχει πολύ απ’ ό,τι στην Ευρώπη. Είναι δύσκολη η μετάβαση, αφού στην Ευρώπη κυριαρχεί η άμυνα και σημαντικό ρόλο έχει η τακτική, η οποία στην Αμερική δεν υπάρχει.

Ε: Ηρθε και η ήττα από την Μπαρτσελόνα. Τι αίσθηση έχετε για αυτό το ματς; Ποιος ήταν ο λόγος της ήττας; Πώς βλέπετε πλέον το μέλλον του Ολυμπιακού στη διοργάνωση;

Α: Η ήττα από την Μπάρτσα ήταν αποτέλεσμα των παραπάνω. Η Μπάρτσα έχει 12 ισάξιους παίκτες, είδες κιόλας ότι έβαλε τον Λάμπε μόλις τρία λεπτά, ενώ στο προηγούμενο ματς του πρωταθλήματος μπόρεσε και ξεκούρασε βασικότατους παίκτες του ο Πασκουάλ. Αυτό είναι το καλύτερο για μία ομάδα. Η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα που άπαντες έχουν τον ρόλο τους στο παρκέ ενώ το βαθύ ρόστερ που έχει τη βοηθάει πολύ.

Η πρώτη θέση συγκλίνει στην Μπάρτσα, αν και είναι νωρίς ακόμα και πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει πλέον να ψάξει τη δεύτερη θέση που του δίνει το πλεονέκτημα έδρας. Οπως είπαν και τα παιδιά πάντως και πέρσι ξεκίνησαν με μία νίκη και τρεις ήττες και ειδαμε τι έγινε.

Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την ομάδα αν και το έχει κάνει ήδη και δεν πρέπει να υπάρχει γκρίνια. Ο Ολυμπιακός είναι μία καλά δομημένη ομάδα και θα βρει τον δρόμο της.

Ε: Η άποψή σας για τον Παναθηναϊκό και το ματς στο ΟΑΚΑ;

Α: Αν και δεν ξεκίνησε καλά έχει βρει τα πατήματά του ο Παναθηναϊκός και με την Εφές έβγαλε αρκετή ενέργεια. Δεν έχει άλλες λύσεις στον άσο ο Παναθηναϊκός και ο Διαμαντίδης παίζει υπέρ το δέον. Δεν γνωρίζω αν θα είναι και τόσο φρέσκος στη συνέχεια και εκεί που τον χρειάζεται η ομάδα του. Ο Ολυμπιακός για να μπορέσει να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ θα πρέπει να απομονώσει τον Διαμαντίδη. Από κει ξεκινούν τα πάντα για τον αντίπαλό του. Παράλληλα πρέπει να βρει τρόπο ώστε να περιορίσει τα πικ εν ρολ του, σημείο που βασίζει το παιχνίδι του, αλλά και αλλά και τις διεισδύσεις των ψηλών. Τον τρόπο που κινούνται στην αντίπαλη ρακέτα. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει βοήθειες και μέσα από τις συγκεκριμένες αλλαγές στο παιχνίδι του να ανακόψει αυτά τα σημεία.

Ε: Πέρα του Σπανούλη που είναι και ο ηγέτης των Πειραιωτών, ποιος πιστεύεται ότι μπορεί να είναι ο παίκτης-κλειδί για τον Ολυμπιακό τη Δευτέρα;

Α: Πιστεύω ότι σημαντικός παίκτης για τον Ολυμπιακό στο συγκεκριμένο ματς θα είναι ο Γιώργος Πρίντεζης. Εχει βελτιωθεί αρκετά με τις προηγούμενες χρονιές και κάνει πολύ καλή δουλειά στο λόου ποστ και ξέρει πώς να τελειώνει τις φάσεις. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό το ζητούμενο είναι το πώς θα τον κρατήσει φρέσκο ο Μπαρτζώκας. Είναι λογικό να υπάρχει κούραση και σε αυτόν, αφού έχει μείνει ως το μοναδικό «τεσσάρι» του Ολυμπιακού. Αν και από ό,τι μαθαίνω ο Πέτγουεϊ είναι αρκετά καλύτερα, αλλά δεν θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός λοιπόν αναγκαστικά θα προβεί πάλι στο ίδιο σκεπτικό με τα κοντά σχήματα, με τον Περπέρογλου στο «τέσσερα» για να κρατήσει ξεκούραστο τον Πρίντεζη.

Για τον Αγραβάνη, εντάξει, το παιδί χρησιμοποιεί καλά το κορμί του. Εχει μέλλον, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμο για μία τέτοια αναμέτρηση όπως αυτή με τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να δώσει μερικά ποιοτικά λεπτά αλλά μέχρι εκεί. Να ξεκουράσει λίγο τον Πρίντεζη.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ