2014-01-20 09:45:04
Φωτογραφία για Ηλεία: Άνοιξη στην καρδιά του χειμώνα!
Συνθήκες άνοιξης θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στην χώρα μας. Θερμές αέριες μάζες θα επηρεάσουν την περιοχή μας το επόμενο 48ωρο με συνοδεία αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 20οC, δέκα ολόκληρους βαθμούς πάνω από τις κανονικές για την εποχή τιμές! Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι νοτιοανατολικοί άνεμοι.

Ήδη ο Ιανουάριος του 2014 αποτελεί τον θερμότερο των τελευταίων 6 ετών για την Ηλεία, σύμφωνα με τα μετεωρολογικά αρχεία του Αστεροσκοπείου Αθηνών και με την θερμή εισβολή που βρίσκεται καθ οδόν, αναμένεται να τον κατατάξει στους ιστορικά θερμότερους από τότε που υπάρχουν καταγραφές!

Από το βράδυ της Δευτέρας και κυρίως την Τρίτη περιμένουμε βροχές, οι οποίες λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης θα είναι λασποβροχές. Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.


Καμία σοβαρή ένδειξη δεν υπάρχει για κάποια ψυχρή εισβολή έως το τέλος του μήνα.

Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:

Την Κυριακή 19/1 περιμένουμε αραιές νεφώσεις με αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία το πρωί, 11 με 12oC στα πεδινά, 8 με 9oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 20 με 21oC στα πεδινά, 14 με 15oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί ισχυροί 6, το απόγευμα έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Ισχυροί 6 στα χερσαία.

Την Δευτέρα 20/1 περιμένουμε λίγες νεφώσεις με αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές-λασποβροχες. Η θερμοκρασία το πρωί, 14 με 15oC στα πεδινά, 10 με 11oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 21 με 22oC στα πεδινά, 15 με 16oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί έως ισχυροί 6, το βράδυ νότιοι - νοτιοδυτικοί.

Την Τρίτη 21/1 περιμένουμε νεφώσεις με βροχές-λασποβροχές. Η θερμοκρασία το πρωί, 13 με 14oC στα πεδινά, 10 με 11oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 17 με 18oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί ισχυροί 6, το βράδυ σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Τετάρτη 22/1 περιμένουμε βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία το πρωί, 10 με 11oC στα πεδινά, 7 με 8oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 13 με 14oC στα πεδινά, 9 με 10oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ