2014-01-20 18:38:05
Φωτογραφία για Μπάμπης Παπαδόπουλος: «Να κηρυχθεί αρουραιόπληκτος ο Δ. Σοφάδων»
Επιστολή στον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας κ. Β.Τσιάκο έστειλε ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος, με την οποία ζητά να κηρυχθεί αρουραιόπληκτος ο Δήμος Σοφάδων. Στην περιοχή έχουν επιβεβαιωθεί έντονες προσβολές από αρουραίους, κυρίως σε καλλιέργειες μηδικής αλλά και σε καλλιέργειες σιτηρών και γι’ αυτό η συνδρομή της πολιτείας κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να καταπολεμηθεί το φαινόμενο.

Αναλυτικά, στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει:

«κ. Αντιπεριφερειάρχη,

σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Καρδίτσας στα Μέσα Ενημέρωσης, πληροφορηθήκαμε ότι το τελευταίο διάστημα εντοπίσθηκαν στο Νομό μας, από γεωπόνους της Υπηρεσίας σας, σημαντικές ζημιές από αρουραίους και κυρίως σε περιοχές που υπάρχουν σημαντικές εκτάσεις καλλιέργειας μηδικής.

Ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Δ. Σοφάδων το Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας του Δήμου μας παρατηρεί ότι οι ζημιές είναι εκτεταμένες με οδυνηρές συνέπειες για τους παραγωγούς. Το εν λόγω πρόβλημα έχουμε ήδη γνωστοποιήσει στον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Καρδίτσας με το Α.Π. 971/16-1-2014 έγγραφο μας.


Είμαστε πεπεισμένοι ότι το μέγεθος των ζημιών και η κατάσταση που δημιουργήθηκε δικαιολογεί πλήρως την κήρυξη του Νομού μας ή τουλάχιστον την περιφέρεια του Δ. Σοφάδων ως αρουραιόπληκτου, κάτι που ήδη έχει κάνει η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας για το Νομό Λάρισας, με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχου από τις 12/1/2014.

Σας παρακαλούμε λοιπόν να εξετάσετε το ενδεχόμενο αυτό και για την περιοχή μας προκειμένου να αντιμετωπισθούν ή τουλάχιστον να περιοριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι συνέπειες από την επέλαση των αρουραίων». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ