2014-01-21 10:27:36
Φωτογραφία για H Nintendo σε πτώση
Καιρό τώρα συζητιέται στα site τεχνολογικού και gaming ενδιαφέροντος ότι κάτι δεν πάει καλά με την Ιαπωνική Nintendo, που ξεκίνησε να φτιάχνει τραπουλόχαρτα το 1889, για να εξελιχθεί στην -μέχρι πρότινος- πιο εύρωστη και επιδραστική (βλέπε "Super Mario") εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο Η τελευταία εικόνα δείχνει τις μετοχές της εταιρείας σε ελεύθερη πτώση ('βουτιά' 18% αναφέρει το BBC), ως αποτέλεσμα των χαμηλών πωλήσεων της νέας κονσόλας της Wii U, σε πλήρη αντίθεση με το προηγούμενο Wii που τάραξε τα νερά της gaming βιομηχανίας το 2007, καθώς και της ανακοίνωσης για μεγάλη χασούρα στο κλείσιμο της χρονιάς της, ύψους 335 εκ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Reutrers, μεγάλο κομμάτι της τελευταίας οικονομικής ζημιάς της εταιρείας, πέρα από τις χαμηλές πωλήσεις, τον ισχυρό ανταγωνισμό από Sony και Microsoft,  και τις ισχνές προβλέψεις, είναι η άρνησή της να παραχωρήσει την άδεια χρήσης των παιχνιδιών της σε τρίτους (κατασκευαστές κονσολών και άλλες πλατφόρμες gaming), κρατώντας την αποκλειστικότητα για τα δικά της συστήματα.

Μια από τις λύσεις που οι αναλυτές προβλέπουν ότι μπορεί να κάνει την Nintendo να ορθοποδήσει, είναι να αλλάξει το κλειστό επιχειρηματικό της μοντέλο και να αποδεχτεί τις ραγδαίες αλλαγές, παραχωρώντας τα πλήρη δικαιώματα χρήσης παιχνιδιών όπως το Super Mario, για smartphones και Tablet. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ