2014-01-21 14:50:04
Φωτογραφία για Ελένη Πετρουλάκη:«Θα ήθελα να μη με ξέρει κανείς»
Η γυμνάστρια που μας έμαθε τι σημαίνει γιόγκα αποκαλύπτει πώς την ανακάλυψε στο studio ενός γιόγκι κάπου στη Σερβία, μιλάει για τις προτεραιότητές της και εξηγεί γιατί η Σελένα Γκόμεζ δεν πρέπει να τα έχει με τον Τζάστιν Μπίμπερ

«Η ιδέα ήταν παλιά. Ηθελα να βάλω κάμερες σε μια αίθουσα γυμναστηρίου και να υπάρχει εκεί ένας γυμναστής live 24 ώρες το 24ωρο. Το concept ήταν ότι όπως γράφεσαι σε ένα γυμναστήριο, θα μπορούσες να γραφτείς και στο online γυμναστήριο. Ηταν όμως πολύ πρώιμο. Φτιάξαμε έτσι ένα site και πρόσφατα το υλικό του άρχισε να προβάλλεται στο WEB TV Plus του ΑΝΤ1», μου λέει η Ελένη με ενθουσιασμό ενώ πίνουμε τον καφέ μας νωρίς το πρωί προτού πάει για γύρισμα.

Η τελευταία φορά που είχε να κάνει με γυρίσματα εκπομπής ήταν το 1996, όπως εξηγεί, στο «Extreme Games». «Είχα δοκιμάσει όλα τα extreme sports τότε», θυμάται και συνεχίζει: «Κατάβαση από τον πύργο του Πειραιά, bungee jumping από τον Ισθμό της Κορίνθου, καταδύσεις, πτήση με ανεμόπτερο - το bungee jumping ήταν το πιο τρομακτικό
. Δεν θα το ξανάκανα ποτέ! Ηταν η πρώτη και η τελευταία φορά που το δοκίμασα. Μετά, επί πολλά χρόνια μού έκαναν προτάσεις για εκπομπές ή projects τελείως άσχετα με το αντικείμενό μου. Από το να παίξω σε επιθεώρηση μέχρι πιο πρόσφατα να είμαι στο "Dancing". Και μπορεί στις κόρες μου να φαίνεται ωραία ιδέα, εγώ όμως έχω άλλη άποψη».

Μιλάει για τις τέσσερις κόρες της με αγάπη, εξηγώντας πως γι’ αυτήν αποτελούν πια τη μεγαλύτερη προτεραιότητα στη ζωή της. «Η μεγάλη είναι εννιά, οι δίδυμες επτά και το μωρό τρεισήμισι ετών. Νιώθω τόσο τυχερή και ευλογημένη! Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι είναι και εύκολο. Καθημερινά ακούω τα πάντα. Για πρώτη φορά στη ζωή μου περνάω περίοδο που δεν έχω τη διάθεση από την κούραση με τα παιδιά να κάνω γυμναστική για μένα. Ευτυχώς, υπάρχει και η δουλειά. Το πιο τρελό που μου ζήτησε πρόσφατα, π.χ., η μεγάλη μου κόρη είναι να φέρουμε τη Σελένα Γκόμεζ στα γενέθλιά της». Ρωτάω χαριτολογώντας αν η μικρή θέλει τη Σελένα μόνη της ή μαζί με τον Τζάστιν Μπίμπερ και μου απαντά γελώντας ότι οι κόρες της πιστεύουν ότι η Σελένα δεν πρέπει καν να τα ξαναφτιάξει με τον Τζάστιν γιατί είναι πιο όμορφη, οπότε μάλλον δεν είναι ευπρόσδεκτος. Στη συνέχεια μας μιλάει για το πώς γνώρισε τη γιόγκα και πώς τη βοήθησε να κάνει παιδιά.

«Προσπαθούσαμε για παιδί περίπου 8 χρόνια και δεν τα είχαμε καταφέρει», συνεχίζει. «Αυτή τη στιγμή έχω τέσσερα παιδιά. Και αν μου ξανατύχει τώρα, καλοδεχούμενο θα είναι. Αν ήμουν πιο μικρή, θα έκανα περισσότερα. Αποφάσισα να δημοσιοποιήσω την περιπέτειa αυτή, το ότι μου είχαν πει ότι θα δυσκολευτώ να κάνω παιδιά, για να δώσω κουράγιο σε γυναίκες που προσπαθούν και δεν τα καταφέρνουν. Υπάρχει μεγάλη εκμετάλλευση, διότι το ζευγάρι βρίσκεται σε μια ευάλωτη κατάσταση. Δεν χρειάζεται άγχος και πάντα υπάρχει ελπίδα. Αυτή η δυσάρεστη κατάσταση άλλωστε στάθηκε η αφορμή να γνωρίσω τη γιόγκα».

Θέλω να μάθω περισσότερα. «Προσπαθούσα να αποβάλω το άγχος και έψαχνα διάφορους εναλλακτικούς τρόπους. Για τη γιόγκα ευθύνεται η πεθερά μου. Ηξερε κάποιον σε μια πόλη στη Σερβία, ο οποίος ήταν 20 χρόνια στο Θιβέτ και είχε ασχοληθεί με τη γιόγκα και τη βιοενέργεια. Ετσι πήγα και τον βρήκα. Μου είχε πει τότε ότι όλα αυτά που κάνεις, τα βάρη και το αερόμπικ, είναι άσκοπη κατανάλωση ενέργειας, μπλοκάρεις τα τσάκρας σου και δεν μπορείς να μείνεις έγκυος! Ετσι γνώρισα τη γιόγκα και τις πέντε θιβετιανές ασκήσεις. Διάβασα πολλά βιβλία, είδα DVD, ενώ πήγα για δύο μήνες και στη Νέα Υόρκη για σεμινάριο power yoga. Οταν γύρισα στην Ελλάδα πρόσθεσα σε ό,τι είχα μάθει τις πέντε θιβετιανές ασκήσεις και ισομετρικές ασκήσεις και έφτιαξα το δικό μου σύστημα power yoga. Οταν αποφάσισα να φτιάξω τα DVD, επί μήνες μάζευα όλη τη γειτονιά στο σπίτι μου στη Βούλα και κάναμε μάθημα για να δω τι αποτελέσματα έχει στο σώμα. Ολα αυτά 13 χρόνια πριν. Ο κόσμος δεν δέχτηκε εύκολα τη γιόγκα. Τότε ακόμα δεν ήξεραν τι είναι και πώς λειτουργεί.

Είχαν εμπιστοσύνη μόνο στα βάρη και στο αερόμπικ. Αντιμετώπισα δυσκολίες ακόμα και από την Εκκλησία. Μου είχαν στείλει επιστολές κάποιοι παπάδες γιατί νόμιζαν ότι είναι αίρεση και ότι προάγει τον βουδισμό! Εγώ είχα δημιουργήσει ένα σύστημα γυμναστικο-γιόγκα, ένα νέο είδος εκγύμνασης και αυτό τους εξηγούσα».

Ακόμα και τώρα πια που η γιόγκα βρίσκεται σε κάθε γυμναστήριο, η ίδια δεν σταματά να παντρεύει μεταξύ τους τρόπους φυσικής άσκησης και να δημιουργεί καινούρια γιογκο-υβρίδια για τα γυμναστήρια με τα οποία συνεργάζεται, αλλά και για το καινούριο studio της αδελφής της Νίκης στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, το Power House Project.

Την Παρασκευή το πρωί, δε, το πρόγραμμά της έχει baby yoga για δύο ώρες στο νηπιαγωγείο της μικρής της κόρης!

Οταν τη ρωτάω αν θυμάται την εμπειρία του «Αργά» με τον Νίκο Μαστοράκη, χαμογελάει. «Φυσικά, αν και μάλλον θέλω να το ξεχάσω. Είναι κάτι που δεν έκανα με ευχαρίστηση», εξομολογείται και συνεχίζει: «Είχε φέρει το concept εδώ από τη Γαλλία. Ο Μαστοράκης ήταν πολύ καλός γνώστης του αντικειμένου, αλλά και πολύ δύσκολος άνθρωπος. Θυμάμαι που είχε κόλλημα με την προφορά μου επειδή μιλούσα κρητικά! Πω πω, τι τράβηξα! Φώναζε “να αλλάξεις την προφορά σου! Δεν μπορείς να μιλάς έτσι στην τηλεόραση!”. Χαρακτηριστικά, μια μέρα ο Μιχάλης ο Βογιατζής, ο σκηνοθέτης της εκπομπής, με είδε που έκλαιγα και άρχισε να με παρηγορεί και να μου λέει: “Παιδί μου, μην κλαις!”. Hμουν 21, 22. Eπαιρνα τη μαμά μου και της έλεγα “θέλω να τα παρατήσω, να φύγω”.

Αλλά είχα έρθει στην Αθήνα για σπουδές στη Γυμναστική Ακαδημία και αυτά που έβγαζα ήταν για το χαρτζιλίκι μου. Το όνειρό μου τότε ήταν οι Ολυμπιακοί στον στίβο, στα 400. Η αρχή είχε γίνει ήδη στον “Πρωινό Καφέ” με τη Ρούλα Κορομηλά. Αυτή είχε μεσολαβήσει τότε για να κάνω και το πρώτο μου εξώφυλλο στο “TV Zapping”. Δεν έχω μετανιώσει ακριβώς που τελικά άφησα τον στίβο για χάρη της τηλεόρασης, αλλά μπορώ να πω πως ύστερα απ’ όλα αυτά τα χρόνια και ούσα μητέρα πια, δεν θα ήθελα να με ξέρει κανένας. Θεωρώ ότι η αναγνωρισιμότητα έχει δύο όψεις, την καλή και την κακή. Στην αρχή σού αρέσει. Τώρα θα ήθελα να προχωράω στον δρόμο και να μην ξέρουν όλοι τη ζωή μου. Αν είχα τότε την ωριμότητα που έχω τώρα, δεν θα επέλεγα την τηλεόραση», ολοκληρώνει με αφοπλιστική ειλικρίνεια. «Γι’ αυτό διάλεξες το WEB TV, ε;» της λέω συνωμοτικά χωρίς να περιμένω απάντηση.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ