2014-01-21 15:37:07
Φωτογραφία για Συστάσεις της Διεθνούς Αμνηστίας προς την ελληνική προεδρία της Ε.Ε.
Την ανάπτυξη ενός «ουσιαστικού μηχανισμού αντίδρασης» έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν «οι συστηματικές παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων εντός της Ε.Ε.» ζητεί από... την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Διεθνής Αμνηστία, στις συστάσεις που παρέδωσε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Όπως επισημαίνει η οργάνωση, «καθώς η θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πλησιάζει στο τέλος της και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προετοιμάζει τη σύνταξη στρατηγικών κατευθυντήριων οδηγιών για τους τομείς της ελευθερίας, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης, στο πλαίσιο του νέου πολυετούς προγράμματος Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, η ελληνική προεδρία έχει μια μοναδική ευκαιρία να διαμορφώσει το μέλλον της προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην E.E.».

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στη μετανάστευση, η Διεθνής Αμνηστία καλεί την ελληνική προεδρία να ασκήσει πίεση στα κράτη-μέλη να λάβουν δραστικά μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια περισσότερων ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα και να αναζητήσει πολιτικές και πρακτικές διαχείρισης των συνόρων που θα σέβονται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Για τους Ρομά, ζητείται από την ελληνική προεδρία να αναλάβει ηγετικό ρόλο στη διασφάλιση ότι τα κράτη-μέλη δεν παραβιάζουν τους νόμους της Ε.Ε. κατά των διακρίσεων και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρησιμοποιεί τα εργαλεία που έχει στην διάθεσή της έτσι ώστε τα κράτη-μέλη που δεν συμμορφώνονται να λογοδοτούν.

Αναφορικά με τα εγκλήματα μίσους ζητείται να πιέσει η Αθήνα την Ε.Ε. να αποκτήσει μια πιο εμπεριστατωμένη προσέγγιση έτσι ώστε να καταπολεμηθεί η βία με κίνητρο το μίσος ώστε να αντιμετωπιστούν τα υφιστάμενα κενά, ενώ σε ό,τι αφορά τις γυναίκες ζητείται από την ελληνική προεδρία να διασφαλίσει ότι τα δικαιώματα των γυναικών θα εξακολουθήσουν να αποτελούν βασική προτεραιότητα της Ε.Ε..
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ