2014-01-21 15:44:07
Φωτογραφία για Γιάννενα-οδός ΚΑ' Φεβρουαρίου: Στον άλλοτε ιστορικό εμπορικό δρόμο της πόλης, τα μισά και πλέον καταστήματα παραμένουν κλειστά!
Την απόλυτη εμπορική παρακμή βιώνει σήμερα η οδός ΚΑ' Φεβρουαρίου, ένας ιστορικός εμπορικός δρόμος των Ιωαννίνων στην καρδιά της πόλης, την Καλούτσιανη. Οι εικόνες με τα κλειστά καταστήματα στη σειρά πραγματικά σοκάρουν, σε μια γειτονιά που σύμφωνα με τους κατοίκους έχει αφεθεί στην μοίρα της και δε θυμίζει τίποτα από το ένδοξο παρελθόν της. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των περίοικων έχει παρατηρηθεί το άνοιγμα επιχειρήσεων που σχετίζονται με τη νυχτερινή διασκέδασηκαι οι οποίες αλλοιώνουν σημαντικά τον εμπορικό και ιστορικό χαρακτήρα της περιοχής. Καταλυτικό χτύπημα στον εμπορικό κατήφορο που έχει πάρει η οδός ΚΑ' Φεβρουαρίου, αποτελεί τόσο η απομάκρυνση των ΚΤΕΛ από την οδό Μπιζανίου, όσο και η μεγάλη εμπορική αξία που καταγράφουν οι επιχειρήσεις στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Τα λουκέτα των επιχειρήσεων δεν έχουν τελειωμό στην Καλούτσιανη, με αποτέλεσμα όχι μόνο να συνθέτουν εικόνες εμπορικής παρακμής σε έναν από τους ιστορικότερους δρόμους της πόλης αλλά και να αλλάζουν τις εμπορικές καταναλωτικές συνθήκες των πολιτών που πλέον δεν τον προτιμούν για τα ψώνια τους.

Επειγόντως ο δήμος Ιωαννιτών, μέσα από ένα συγκεκριμένο σχέδιο αλλά και κίνητρα που θα πρέπει να δώσει θα πρέπει να βάλει φρένο στην υποβάθμιση και στην παρακμή που εμφανίζει ο κεντρικός δρόμος της Καλούτσιανης, εξαιτίας των λουκέτων που έβαλαν δεκάδες καταστήματα αλλά και να προσπαθήσει να αναζωογονήσει την εμπορική κίνηση στη συγκεκριμένη οδό.

epirusgate.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ