2014-01-22 06:48:18
Φωτογραφία για Στην αναμονή 5.000 άτομα με αναπηρία στον Έβρο
Περισσότερα από 5.000 άτομα με αναπηρία στον Έβρο βρίσκονται στην αναμονή για την πιστοποίηση της αναπηρίας τους από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ του ΕΟΠΥΥ.

Όπως επισημαίνουν, νιώθουν μεγάλη απογοήτευση και απόγνωση, καθώς για τους περισσότερους, μία τέτοια γνωμάτευση, που μεταφράζεται σε καταβολή του πολυπόθητου επιδόματος, συνδέεται άμεσα με την επιβίωσή τους. Καθημερινά αναβάλλονται εκατοντάδες ραντεβού ατόμων με αναπηρία, ενώ ο νομαρχιακός σύλλογος Έβρου για τα ΑμεΑ, γίνεται αποδέκτης της απογοήτευσης και της απόγνωσης που επικρατεί από την κατάσταση αυτή.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου Γιάννης Τοπτσής, τα άτομα με αναπηρία βρίσκονται σε δεινή θέση περιμένοντας να αξιολογηθούν και εν τω μεταξύ ζώντας με ελάχιστους έως και καθόλου πόρους, σε ορισμένες περιπτώσεις. «Αυτό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ότι και πριν την απεργία, υπήρχε πολύ μεγάλη αναμονή
. Ακόμη κι αν σταματήσει λοιπόν η απεργία, αναρωτιόμαστε πότε θα βρουν οι επιτροπές τους φυσιολογικούς τους ρυθμούς, ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος». Μάλιστα ο κ. Τοπτσής επαναφέρει πιο επιτακτικά το αίτημα για λειτουργία επιτροπής και στο Διδυμότειχο, ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες του βορείου Έβρου, ιδιαίτερα μετά τις καθυστερήσεις των τελευταίων μηνών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα Γνώμη, με βάση ανεπίσημα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ, το διάστημα της απεργίας έχουν ακυρωθεί περίπου 24.500 ραντεβού στις επιτροπές των ΚΕΠΑ, πανελλαδικά, ενώ κατά τον ίδιο χρόνο έχουν υποβληθεί 11.500 νέες αιτήσεις ατόμων με αναπηρίες για πιστοποίηση, φέροντας σε αδιέξοδο την ευάλωτη αυτή κοινωνική ομάδα. Από τη μία ο τρόπος λειτουργίας των ΚΕΠΑ, που προκαλούσε τεράστιες καθυστερήσεις στους ελέγχους, όπως καταγγέλλουν τα άτομα με αναπηρία, και από την άλλη η πολύμηνη απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, που στελεχώνουν τις επιτροπές ελέγχου, έχουν εξαθλιώσει τους δικαιούχους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ