2014-01-22 08:27:13
Φωτογραφία για Ηλεία: Για τους χρόνια πάσχοντες στην Αμαλιάδα και τον Ηλειακό κάμπο φάρμακα… τέλος!
Φάρμακα τέλος για τους χρόνια πάσχοντες και τις ευπαθείς ομάδες από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Αμαλιάδα, αφού ουσιαστικά μπαίνει λουκέτο και οι τρεις υπάλληλοι που το στελεχώνουν περιμένουν από μέρα σε μέρα την απόφαση για την διαθεσιμότητά τους.

Η υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ μαζί με το φαρμακείο, λειτουργεί στο ισόγειο του κτιρίου του ΙΚΑ Αμαλιάδας, ωστόσο επί της ουσίας αποτελεί πλέον παρελθόν, αφού τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ υπάγονται πλέον στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και η μονάδα της Αμαλιάδας ανήκει πλέον στην Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ που εδρεύει στην οδό Κοκκίνου στον Πύργο. Κατά συνέπεια, δεν έχει πλέον το δικαίωμα να διανέμει φάρμακα στους ασφαλισμένους.

Εκτελούσαν 150 συνταγές το μήνα

Η συγκεκριμένη μονάδα χορηγούσε φάρμακα υψηλού κόστους που αφορούν σε συγκεκριμένες παθήσεις (όπως πάσχοντες από καρκίνο, από μεσογειακή αναιμία, σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδής αρθρίτιδα, κυστική ίνωση, για εξωσωματική γονιμοποίηση κ.α.), σε ασφαλισμένους από την Αμαλιάδα, την Πηνεία και από ολόκληρο τον Ηλειακό κάμπο.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, εκτελούσε περίπου 150 συνταγές το μήνα και οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να μετακινούνται πλέον στον Πύργο για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους.

Έπεσαν από τα σύννεφα

Χθες, οι ασφαλισμένοι που δεν γνώριζαν για τις αλλαγές αυτές και πήγαν κανονικά στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Αμαλιάδα για να λάβουν τα φάρμακά τους, έπεσαν από τα σύννεφα.

Οι ίδιοι, θα πρέπει πλέον να μετακινούνται στον Πύργο, με ότι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία και σε επιπλέον έξοδα μετακίνησης, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ παλαιότερα μπορούσαν να εκτελούν τρεις συνταγές μαζί, οι συνταγές πλέον είναι αυστηρά μηνιαίες, που σημαίνει επιπρόσθετη ταλαιπωρία και έξοδα.

Συν τοις άλλοις, μπορεί κάποιο από τα φάρμακά τους να μην υπάρχει σε διαθεσιμότητα την στιγμή που θα πάνε να εκτελέσουν την συνταγή, που σημαίνει ότι θα πρέπει να μετακινηθούν και δεύτερη φορά.

Οι ασφαλισμένοι χαρακτηρίζουν άκρως αρνητική την εξέλιξη αυτή και αρνούνται να κατανοήσουν την τάση συγκεντρωτισμού των υπηρεσιών, που αποδεικνύεται επιβαρυντική για τους πολίτες.

Σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι

Χθες, δεν έκρυψαν την δυσφορία και την αγανάκτηση τους, αφού ήδη στην επιβαρυμένη υγεία τους, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη πρόβλημα και πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν αδυναμία μετακίνησης στον Πύργο, για την προμήθεια των φαρμάκων τους.

Την ίδια στιγμή, οι τρεις υπάλληλοι που υπηρετούν στη μονάδα του ΕΟΠΥΥ στην Αμαλιάδα, αναμένουν την απόφαση διαθεσιμότητας, αφού από τη στιγμή που παύει να λειτουργεί η μονάδα, παύουν να υφίστανται και οι θέσεις τους.

Μαρία Καραμπάτση-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ